Naturalne dodatki do żywności. Jakie wymagania obowiązują na rynku europejskim cz. 3
Jakie są wymagania i certyfikaty dla niszowych rynków naturalnych dodatków do żywności?
Certyfikacja produkcji ekologicznej
Pełna treść dostępna po zalogowaniu się na darmowym koncie Czytelnika FoodFakty
Załóż kontoPrzeczytaj także
-
27.01.2023
Ocena bezpieczeństwa enzymu spożywczego glukanu 1,4-α-glukozydazy z niezmodyfikowanego genetycznie szczepu AE-G Rhizopus arrhizus
Enzym spożywczy 1,4-α-glukozydaza glukanowa jest wytwarzany z niezmodyfikowanego genetycznie Rhizopus arrhizusszczep AE-G firmy Amano Enzyme Inc. Enzym spożywczy jest wolny od żywotnych komórek organizmu produkcyjnego. Wnioskodawca zaproponował zastosowanie enzymu spożywczego w procesach pieczenia, przetwarzania kawy i wytwarzania enzymatycznie modyfikowanych składników mlecznych.
-
24.01.2023
Naturalne dodatki do żywności. Jakie wymagania obowiązują na rynku europejskim cz. 2
Jako eksporter naturalnych dodatków do żywności należy wykazać, że naturalne dodatki do żywności są bezpieczne w użyciu. O jakie dodatkowe wymagania i certyfikaty proszą kupujący w europejskim sektorze naturalnych dodatków do żywności?
-
17.01.2023
Naturalne dodatki do żywności. Jakie wymagania obowiązują na rynku europejskim cz. 1
Dla Unii Europejskiej (UE) zapewnienie najwyższych standardów bezpieczeństwa żywności dla jej obywateli jest kluczowym priorytetem politycznym. Jako eksporter naturalnych dodatków do żywności należy wykazać, że naturalne dodatki do żywności są bezpieczne w użyciu.