Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nestlé i światowy lider biotechnologiczny Corbion łączą swoje siły, aby zrewolucjonizować produkty roślinne

Kategoria: Biznes, Składniki Żywności

Nestlé rozpoczyna współpracę z holenderskim koncernem Corbion, w celu opracowania nowej generacji składników na bazie mikroalg, umożliwiając dostarczanie konsumentom zrównoważonych, smacznych i pożywnych produktów roślinnych.

Corbion jest światowym liderem na rynku kwasu mlekowego oraz jego pochodnych.. Jest także wiodącą firmą w dziedzinie emulgatorów, funkcjonalnych mieszanek enzymów, składników mineralnych, witamin oraz produktów na bazie alg.

Korzyści z zastosowania mikroalg

Mikroalgi mają wiele zalet. Stanowią nieocenione źródło białka dla osób na diecie wegańskiej. Zawierają mnóstwo zdrowych lipidów i innych cennych mikroelementów. Ponadto produkcja mikroalg niesie ze sobą zredukowany ślad węglowy, czyli znacznie ogranicza emisję dwutlenku węgla, tym samym nie szkodząc środowisku.

Stefan Palzer, dyrektor ds. Technologii Nestlé, mówi: „Aktywnie badamy wykorzystanie mikroalg jako alternatywnego źródła białka i mikroelementów w produktach pochodzenia roślinnego. Dzięki współpracy z Corbion będziemy w stanie ulepszyć nasze produkty poprzez zastosowanie świetnie smakujących, pożywnych składników.”

Rewolucja dla wielu kategorii produktów

Łącząc kompetencje Corbion w dziedzinie fermentacji i mikroalg, ze specjalistyczną wiedzą Nestlé na temat rozwoju produktów roślinnych, obie firmy są w stanie wyprodukować i skomercjalizować innowacyjne składniki bogate w białko i mikroelementy. Ich współpraca pozwala usprawnić funkcjonalność, smak i wartość odżywczą wielu różnych kategorii produktów.

Roślinny asortyment Nestlé

Firma może pochwalić się szerokim wachlarzem alternatywnych produktów roślinnych. Od migdałowych czy kokosowych „śmietanek” do kawy, po substytuty mięsa zwierzęcego na bazie soi i groszku. W ofercie znajdują się również dania gotowe i lody nie zawierające białek mleka krowiego, idealne dla osób z alergią.

Cieszymy się na tę współpracę”- powiedział Marc den Hartog, wiceprezes ds. Platform innowacyjnych w Corbion. „Nasza firma już wcześniej pokazała potencjał jakim obdarzone są algi, w wielu wysokiej jakości produktach spożywczych i paszach. Współpraca z Nestlé to szansa dla spopularyzowania tych wartościowych produktów oraz otwarcie dla nich drzwi na światowy rynek.”

Źródło: https://www.nestle.com/randd/news/allnews/partnership-corbion-microalgae-plant-based-products

Wybierz temat: Dodatki i składniki Plant-based

Autor: FoodFakty

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.