Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Nowa organizacja branżowa na rynku spożywczym – Stowarzyszenie Producentów Produktów Zbożowych

Kategoria: Biznes

Na polskim rynku pojawiła się nowa organizacja branżowa – Stowarzyszenie Producentów Produktów Zbożowych (SPPZ). Podmiot zrzeszający kluczowych polskich producentów kasz oraz płatków zbożowych będzie działać na rzecz ochrony środowiska i zdrowia, a także rozwoju nowych technologii produkcji. Jednym ze strategicznych obszarów działalności Stowarzyszenia będzie promowanie kategorii kasz i płatków zbożowych, realizowane m.in. poprzez kampanię edukacyjną, popularyzującą wiedzę o tych produktach.

Środowisko, zdrowie, przejrzyste standardy

Stowarzyszenie Producentów Produktów Zbożowych (SPPZ) to nowa organizacja non-profit branży przetwórców zbożowych, zrzeszająca 8 kluczowych polskich firm, produkujących m.in. kasze i płatki zbożowe. Członkowie Stowarzyszenia połączyli siły, by wspólnie kształtować pozytywny wizerunek branży przetwórców zbóż wśród liderów opinii oraz konsumentów. Cele statutowe SPPZ będą realizowane poprzez inicjatywy na rzecz ochrony środowiska oraz zdrowia, z uwzględnieniem istotnego aspektu, jakim jest rozwój nowych technologii w produkcji i przetwórstwie.

Stowarzyszenie Producentów Produktów Zbożowych współpracować będzie z szeroką grupą podmiotów: od instytucji państwowych (m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, z którym już rozpoczęto rozmowy w zakresie poprawy jakości zbóż), przez laboratoria naukowe i badawcze, po dostawców surowców.

Jakość, którą warto promować

W styczniu 2021 r. rozpoczęto pracę nad kampanią „Dobre zboże wiele może. #CzerpZeZboża”, zainicjowaną przez SPPZ. Kampania będzie popularyzować wśród konsumentów wiedzę o zbożach i powstałych z nich produktach, a także ich właściwościach odżywczych. W ramach kampanii przewidziano szereg działań mediowych, aktywności w mediach społecznościowych, współpracę z influencerami i media relations. Wizytówką kampanii oraz samego Stowarzyszenia stanie się serwis www, będący kompendium wiedzy o produktach zbożowych oraz o samej branży: www.dobrezboze.pl. Do współpracy przy kampanii „Dobre zboże wiele może” zaproszono ekspertów z dziedziny zdrowia i żywienia człowieka. Za całościową realizację kampanii odpowiada agencja PR Hub.

Firmy członkowskie i założycielskie Stowarzyszenia Producentów Produktów Zbożowych: Cenos Sp. z o.o., Kupiec Sp. z o. o., Lestello Sp. z o.o., Melvit S.A., Rol-Ryż Sp. z o.o., Sawex Foods Sp. z o.o., Soligrano Sp. z o.o. Sp. k., Sonko Sp. z o.o.

Wybierz temat: Przemysł piekarski

Autor: Stowarzyszenie SPPZ

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.