Nowość - Bezpieczeństwo żywności – Europa Kwiecień 2020 - Rasff - Analizy FoodFakty - Tablica Managera
Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Biznes
20.05.2020
Nowy element raportów Food Risk - Tablica Managera
System RASFF pozostaje najważniejszym elementem zarządzania ryzykiem bezpieczeństwa żywności, mimo że jest to system otwarty, wymaga dużo czasu i znajomości języka angielskiego. Postanowiliśmy pokazać wszystkie najważniejsze elementy ryzyka żywności niezbędne dla decyzji Managera branży spożywczej na jednej syntetycznej Tablicy Managera. To nowy element naszych Raportów Food Risk analizujących i podsumowujących sytuację na rynku EU. Zapraszamy do zapoznania się z Tablicą Kwiecień. Raport Food Risk już wkrótce stanie się częścią Strefy Managera FoodFakty, naszej nowej propozycji skierowanej do wyższej kadry manadzerskiej branży spożywczej.
Raport Food Risk - Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych
W kwietniu uzupełniliśmy wszytskie raporty Food Risk o Tablicę Managera, przedstawiamy poniżej jej elementy, z podkreśleniem, że w wersji oryginalnej w raporcie, wszytskie jej elementy znajdują się w jednym polu widzenia, na jednej dedykowanej stronie. Dzięki Tablicy Managera w ciągu kilku minut zapoznajecie się Państwo z najważniejszymi wydarzeniami i trendami miesiąca, a dostępnym czasie z resztą bardzo szczegółowych analiz znajdujących się na kilkudziesięciu stronach raportu. Analizę danych, na którą nasi specjaliści poświęcili kilka dni, Państwo otrzymujecie w formie pigułki i syntetycznej informacji managerskiej.
- Element 1 Tablicy - analiza 5 najczęstszych zagrożeń w danym miesiącu w porównaniu z poprzednim
- Element 2 Tablicy - analiza najczęściej występujących krajów pochodzenia zgłaszanych produktów
- Element 3 Tablicy - śledzimy najważniejsze zagrożenia takie jak Salmonella, Listeria, alergeny, ciała obce czy mykotoksyny
- Element 4 Tablicy - analiza 5 najczęściej zgłaszanych do Rasff produktów niebezpiecznych
- Element 5 Tablicy - perspektywa Polski
- Element 5 Tablicy - Ważne – to wychwycone zdarzenia, odchylenia od normy, ciekawe przypadki
Link do raportu: Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w UE - kwiecień 2020
Raport Food Risk oraz Food Fraud już wkrótce staną się elementem Strefy Managera, naszej nowej propozycji skierowanej do Wyższej Kadry Managerskiej branży spożywczej. Zapytaj już dzisiaj o dostęp.
Wybierz obszar:
Food Fraud
RASFF
Autor: FoodFakty
Artykuł opublikowany dzięki firmie: