Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Nowość - Bezpieczeństwo żywności – Europa Kwiecień 2020 - Rasff - Analizy FoodFakty - Tablica Managera

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności, Biznes

Nowy element raportów Food Risk - Tablica Managera

System RASFF pozostaje najważniejszym elementem zarządzania ryzykiem bezpieczeństwa żywności, mimo że jest to system otwarty, wymaga dużo czasu i znajomości języka angielskiego. Postanowiliśmy pokazać wszystkie najważniejsze elementy ryzyka żywności niezbędne dla decyzji Managera branży spożywczej na jednej syntetycznej Tablicy Managera. To nowy element naszych Raportów Food Risk analizujących i podsumowujących sytuację na rynku EU. Zapraszamy do zapoznania się z Tablicą Kwiecień. Raport Food Risk już wkrótce stanie się częścią Strefy Managera FoodFakty, naszej nowej propozycji skierowanej do wyższej kadry manadzerskiej branży spożywczej.

Raport Food Risk - Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych

W kwietniu uzupełniliśmy wszytskie raporty Food Risk o Tablicę Managera, przedstawiamy poniżej jej elementy, z podkreśleniem, że w wersji oryginalnej w raporcie, wszytskie jej elementy znajdują się w jednym polu widzenia, na jednej dedykowanej stronie. Dzięki Tablicy Managera w ciągu kilku minut zapoznajecie się Państwo z najważniejszymi wydarzeniami i trendami miesiąca, a dostępnym czasie z resztą bardzo szczegółowych analiz znajdujących się na kilkudziesięciu stronach raportu. Analizę danych, na którą nasi specjaliści poświęcili kilka dni, Państwo otrzymujecie w formie pigułki i syntetycznej informacji managerskiej.

  • Element 1 Tablicy - analiza 5 najczęstszych zagrożeń w danym miesiącu w porównaniu z poprzednim

  • Element 2 Tablicy - analiza najczęściej występujących krajów pochodzenia zgłaszanych produktów 

  • Element 3 Tablicy - śledzimy najważniejsze zagrożenia takie jak Salmonella, Listeria, alergeny, ciała obce czy mykotoksyny

  • Element 4 Tablicy - analiza 5 najczęściej zgłaszanych do Rasff produktów niebezpiecznych 

  • Element 5 Tablicy - perspektywa Polski

  • Element 5 Tablicy - Ważne – to wychwycone zdarzenia, odchylenia od normy, ciekawe przypadki

Link do raportu: Analiza trendów ryzyka bezpieczeństwa produktów żywnościowych w UE - kwiecień 2020

 

Raport Food Risk oraz Food Fraud już wkrótce staną się elementem Strefy Managera, naszej nowej propozycji skierowanej do Wyższej Kadry Managerskiej branży spożywczej. Zapytaj już dzisiaj o dostęp.

 

 

Wybierz obszar: Food Fraud RASFF

Autor: FoodFakty

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.