Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

O trendach i obowiązkach prawnych w branży spożywczej na targach

Kategoria: Biznes

Targi POLAGRA w Poznaniu to wydarzenie o najdłuższej tradycji, dedykowane branży spożywczej i sektorowi HoReCa. Tegoroczna edycja wydarzenia odbędzie się w dniach 28 września – 1 października i jak co roku ekspozycji towarzyszyć będą spotkania z ekspertami.

W tym roku partnerem merytorycznym targów POLAGRA została Kancelaria WKB Wierciński, Kwieciński, Baehr, wiodąca polska kancelaria prawna o międzynarodowym zasięgu, której eksperci już od kilku lat uczestniczą w poznańskich targach dla branży spożywczej i dzielą się wiedzą na temat najnowszych rozwiązań legislacyjnych obowiązujących m.in. producentów, dystrybutorów i sieci handlowe.

Podczas targów POLAGRA 2020, 29 września, będzie można wziąć udział m.in. w spotkaniu nt. najnowszych trendów i obowiązków prawnych w oznakowaniu żywności. Temat ten na targach POLAGRA, został zapoczątkowany już dwa lata temu i niezmiennie budzie ogromne zainteresowanie z uwagi na ciągłe zmiany. W tym roku Magdalena Zielińska-Kuć oraz Piotr Popielarski, prawnicy z Kancelarii WKB,  odpowiedzą m.in. na pytania czy przedsiębiorców czeka w najbliższym czasie kolejna rewolucja w zakresie etykietowania żywności i zaprezentują jakie niespodzianki dla branży spożywczej szykuje unijny oraz polski ustawodawca. Uczestnicy spotkania będą mogli dowiedzieć się także czy znakowanie produktów systemem „nutrii-score” stanie się obowiązkowe, czy pojęcia takie jak „virus-free”, „eko”, czy „wege” będzie można stosować dowolnie oraz za którymi trendami w oznakowaniu żywności warto dziś podążać.

Kolejny temat, na którym skoncentrują się eksperci WKB, Aleksandra Dziurkowska i Emanuel Wanat, dotyczyć będzie rozwijania biznesu spożywczego w kanałach online. Obecnie wielu przedsiębiorców decyduje się na dywersyfikację kanałów sprzedaży i postanawia budować swój wizerunek oraz biznes także w sieci. To szansa, ale również wyzwanie dla branży spożywczej, ponieważ handel elektroniczny jest objęty nadzorem kilku regulatorów, którzy konsekwentnie od lat przyglądają się praktykom przedsiębiorców działających w sieci. Dlatego warto zadbać, aby regulamin portalu internetowego, ogólne warunki umowne, polityka prywatności i cookies, podejmowane działania marketingowe i korzystanie z praw własności intelektualnej były w pełni zgodne z obowiązującymi przepisami oraz praktyką organów regulacyjnych. Podczas szkolenia, które odbędzie się trzeciego dnia targów, 30 września, będzie można dowiedzieć się m.in. jak prawidłowo zagwarantować konsumentom ich prawa, jak zredagować postanowienia dokumentów regulujących zasady korzystania z witryny internetowej oraz w jaki sposób dostosować model działalności internetowej do możliwości i potrzeb przedsiębiorcy.

Udział w obu spotkaniach jest bezpłatny, ale wymaga wcześniejszej rejestracji z uwagi na obecnie obowiązujące zasady dotyczące organizacji targów i konferencji. Zgłoszenia można dokonać za pośrednictwem formularzy znajdujących się na stronie www.polagra.pl:

 

Najnowsze trendy i obowiązki prawne w oznakowaniu żywności | 29.09.2020

<< o szkoleniu i rejestracja uczestników >>

 

Jak rozwijać biznes spożywczy w sieci | 30.09.2020

<< o szkoleniu i rejestracja uczestników >>

 

Więcej informacji o targach na stronie www.polagra.pl oraz na Facebook.

 

Autor:Polagra 2020
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Kongresy i Targi

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.