Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Obrazowanie spektralne w branży olejarskiej

Kategoria: Procesy i Technologie

Jedną z wielu branż mogących skorzystać na rozwoju technologii Obrazowania Spektralnego jest branża olejarska (upraw i przetwórstwa ziaren rzepaku). Obrazowanie Spektralne z angielskiego Spectral Imaging to zaawansowana technologia analizy obrazu pozwalająca na precyzyjny pomiar widma i określenie za jego pomocą charakterystycznych cech żywności, niezbędnych przy badaniach z zakresu kontroli jakości. Obrazowanie Spektralne może być wykorzystywane zarówno na etapie produkcji, począwszy od etapu przygotowywania ziaren siewnych, poprzez kontrolę jakości przyjmowanych nasion rzepaku oleistego w skupie, kończąc na etapie przetwórstwa. Pomiar analityczny opiera się na wykorzystaniu analizy widma fal zawierający się w przedziale od 365 do 970 nm, obejmuje zarówno zakres fal widzialnych, jak i niewidzialnych dla oka ludzkiego. W połączeniu z zaawansowanym softwarem pozwala na pomiar nie tylko barwy, wielkości czy kształtu nasion rzepaku, ale także składu chemicznego na powierzchni, czy zawartości zanieczyszczeń.

Korzyści zastosowania technologii firmy Videometer

Zwiększenie efektywności procesów, zmniejszenie strat, czy automatyzacja to tylko niektóre z wielu korzyści płynących z wykorzystania technologii firmy Videometer, lidera technologii Obrazowania Spektralnego z ponad 20-letnim doświadczeniem w tworzeniu wysokiej jakości systemów wizyjnych obrazowania spektralnego.

Więcej o technologii bezpośrednio od specjalistów firmy - zapraszamy do kontaktu!

 

Autor:Videometer
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Badania żywności

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.