Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Od hodowcy na talerz. Bezpieczeństwo żywności w trakcie całego łańcucha chłodniczego

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Codziennie spożywamy żywność, nie zwracając uwagi na fakt, że producenci oferują nam — konsumentom — świeże i zdatne do spożycia produkty. Jednak zapewnianie takiej nieograniczonej przyjemności wiąże się ze znacznym wysiłkiem. Żywność przechodzi przez skomplikowany proces, zanim zostanie przez nas ostatecznie spożyta. Wymaga to stosowania norm prawnych, sumiennej pracy ekspertów i używania odpowiednich narzędzi do badania jakości.
Szeroki wybór przyrządów pomiarowych od Testo do kontroli jakości, umożliwi spełnienie wymagań HACCP i gwarancję bezpiecznego przetwarzania i składowania produktów spożywczych. Rozwiązania pomiarowe obejmują rejestratory temperatury i wilgotności, termometry, testery jakości oleju, pehametry i wiele więcej – do pomiarów punktowych lub długotrwałych. Testo posiada właściwy przyrząd pomiarowy do każdego etapu łańcucha chłodniczego.

Transport i magazynowanie:

Świeża żywność może być dziś przechowywana bez żadnych problemów. Pod warunkiem, że konsekwentnie przestrzega się zalecanych limitów temperatury. Rejestratory są idealnym rozwiązaniem na tym etapie łańcucha chłodniczego. Wystarczy umieścić je w pobliżu towarów, np. w kontenerach czy chłodniach, a rejestratory danych w sposób ciągły, bezpieczny i nie rzucający się w oczy monitorują temperaturę. Bezpłatne oprogramowanie testo ComSoft pozwala na szybkie programowanie pracy rejestratora oraz łatwe analizy wyników.

Towary przychodzące:

Każda dostawa produktów spożywczych wymaga szybkich i zdecydowanych działań - sprawnego rozładunku oraz kontroli jakości i świeżości. Spraw żeby Twoja praca była łatwiejsza wraz z termometrem penetracyjnym testo 103 - Idealny do kontroli bezpieczeństwa żywności: zgodny z HACCP, spełniający normę EN 13485. Jest idealny do kontroli jakości dostaw, jak i również do bezpieczeństwa żywności w cateringu, gastronomii, w tym punktach szybkiej obsługi, stołówkach, kuchniach przemysłowych, restauracjach, a także w chłodniach i supermarketach w celu kontroli granicznych wartości temperatury.

Przetwarzanie żywności/produkcja:

Właściwa temperatura przygotowania produktów spożywczych to kolejny krytyczny punkt na drodze do bezpiecznego produktu końcowego. Właściwą metodą do zachowania bezpieczeństwa jest pomiar temperatury wewnątrz produktu. Kontroluj temperaturę szybko i łatwo z wodoodpornym minitermometrem penetracyjnym, który nadaje się zarówno do pomiarów temperatury otoczenia jak i wewnątrz produktu. Po użyciu go do np. punktowego pomiaru temperatury w produkcji żywności wystarczy go po prostu umyć pod bieżącą wodą, a nawet w zmywarce do naczyń. Ten miniaturowy termometr jest odpowiedni do wielu zastosowań i może być używany wszędzie: w powietrzu oraz w miękkich lub proszkowanych substancjach czy też w płynach.

Jeszcze więcej know-how: Porady i wskazówki dotyczące niezawodnego i wydajnego pomiaru temperatury w łańcuchu chłodniczym
Podmioty biorące udział w łańcuchu chłodniczym powinny być zawsze świadome swoich praw i obowiązków. Dlatego zebraliśmy najistotniejsze informacje na temat ram prawnych, HACCP i różnych metod pomiaru temperatury w całym łańcuchu chłodniczym. Zaleca się używania dedykowanych przyrządów pomiarowych lub kompletnych rozwiązań w zależności od zastosowania.

Odkryj świat technologii pomiarowych Testo i obszerną wiedzę na temat bezpieczeństwa żywności – wszystko to znajdziesz na: https://www.testo.com/pl-PL/aplikacje/bezpieczenstwo-zywnosci-2023


Testo Sp. z o.o.
ul. Wiejska 2 · 05-802 Pruszków
tel.: 22 863 74 22
testo@testo.com.pl

www.testo.com.pl

Wybierz temat: Badania żywności Bezpieczeństwo żywności Procesy i Technologie

Autor: Testo Sp. z o.o.

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.