Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Od pola do stołu: KE naciska na odpowiedzialne praktyki w zakresie biznesu spożywczego i marketingu

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Podczas wirtualnego spotkania, w którym uczestniczyli wiceprzewodniczący Komisji Timmermans i komisarz Kyriakides, Komisja rozpoczęła rozmowy z zainteresowanymi stronami na temat opracowania kodeksu postępowania w zakresie odpowiedzialnych praktyk handlowych i biznesowych. Kodeks ma na celu określenie wspólnej roli uczestników łańcucha żywnościowego w procesie przechodzenia na bardziej zrównoważony system żywnościowy UE, ułatwiając konsumentom wybór zdrowej i zrównoważonej diety.

Kodeks, który ma być gotowy do podpisania przez zainteresowane strony w czerwcu 2021 r., obejmowałby wszystkie najważniejsze aspekty zrównoważonego rozwoju systemów żywnościowych (gospodarcze, społeczne i środowiskowe) oraz odzwierciedlałby cele i ambicje strategii "od pola do stołu" i europejskiego zielonego ładu. W strategii "od pola do stołu" wezwano podmioty działające "między gospodarstwem a widelcem", w tym przetwórców żywności, podmioty świadczące usługi hotelarskie i gastronomiczne oraz sprzedawców detalicznych, do wskazania drogi w kierunku zwiększenia dostępności i przystępności cenowej zdrowych i zrównoważonych produktów żywnościowych. Wydarzenie to stanowi kamień milowy na drodze do osiągnięcia ambitnych i ważnych celów strategii.

 

Źródło: KE

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe

Autor: Komisja Europejska

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.