Odkryj przyszłość branży spożywczej - finał 7. edycji akceleratora foodtech.ac już 19 czerwca
Polska branża foodtech wciąż zaskakuje nowymi pomysłami. Demo Day siódmej edycji akceleratora foodtech.ac odbędzie się 19 czerwca 2024 roku w Warszawie, w położonej tuż obok Centrum Nauki Kopernik nadwiślańskiej barce Przystań Nowa Fala.
To organizowane cyklicznie wydarzenie jest niezwykłym spotkaniem innowatorów z branży spożywczej - startupów, inwestorów i naukowców, a także przedstawicieli dużych firm, sektora publicznego oraz organizacji pozarządowych.
Podczas wydarzenia zaprezentują się:
Eatzon - Platforma do zarządzania procesami i zamówieniami w branży HoReCa
theBottle - Biodegradowalne butelki z biopolimerów
High Culture - Portal popularnonaukowy, projekt badawczo-rozwojowy i platforma e-commerce poświęcone substancjom, technologiom i praktykom wpływającym na kondycję mózgu i zdrowie psychiczne, oferujący m.in. zamienniki alkoholu
FoodBugs - Wysokoproteinowe produkty spożywcze na bazie białka z owadów
Harmonogram:
18:00 - 19:00 - Rejestracja i networking
19:00 - 19:15 - Otwarcie wieczoru (Michał Piosik, Piotr Grabowski, Michał Mądry - założyciele foodtech.ac)
19:15 - 20:00 - Prezentacje startupów + sesja Q&A
20:00 - 22:00 - Networking, jedzenie i napoje
Przyjdź i zobacz na żywo, jak innowacyjne pomysły zmieniają przyszłość branży spożywczej!
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, wymagana jest rejestracja. Zarejestruj się tutaj, aby zapewnić sobie miejsce.
Przeczytaj także
-
13.06.2024
Czy Europejczycy wybiorą alternatywne białka?
W ramach międzynarodowego projektu naukowcy z SWPS przeanalizowali postawy europejskich konsumentów.
-
10.06.2024
Jak polscy rolnicy widzą przyszłość produkcji żywności? Nowy raport RoślinnieJemy
Raport przygotowany przez organizację RoślinnieJemy analizuje aktualne wyzwania stojące przed systemem produkcji żywności oraz możliwe kierunki jego transformacji.
-
31.05.2024
Mikrobiologiczna rewolucja: Nowa era żywności funkcjonalnej
Nie ulega wątpliwości, że branża spożywcza przeżywa obecnie epokowy moment, w którym mikrobiologia staje się kluczowym czynnikiem w transformacji i ewolucji przemysłu spożywczego. Wzrost zainteresowania zdrowym odżywianiem oraz rosnąca świadomość konsumentów na temat wpływu diety na zdrowie człowieka coraz częściej skłaniają producentów żywności do poszukiwania nowych rozwiązań, zarówno produktowych, jak i procesowych.