Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Polska branża foodtech wciąż zaskakuje nowymi pomysłami. Demo Day siódmej edycji akceleratora foodtech.ac odbędzie się 19 czerwca 2024 roku w Warszawie, w położonej tuż obok Centrum Nauki Kopernik nadwiślańskiej barce Przystań Nowa Fala.
To organizowane cyklicznie wydarzenie jest niezwykłym spotkaniem innowatorów z branży spożywczej - startupów, inwestorów i naukowców, a także przedstawicieli dużych firm, sektora publicznego oraz organizacji pozarządowych.
Podczas wydarzenia zaprezentują się:
Eatzon - Platforma do zarządzania procesami i zamówieniami w branży HoReCa
theBottle - Biodegradowalne butelki z biopolimerów
High Culture - Portal popularnonaukowy, projekt badawczo-rozwojowy i platforma e-commerce poświęcone substancjom, technologiom i praktykom wpływającym na kondycję mózgu i zdrowie psychiczne, oferujący m.in. zamienniki alkoholu
FoodBugs - Wysokoproteinowe produkty spożywcze na bazie białka z owadów
Harmonogram:
18:00 - 19:00 - Rejestracja i networking
19:00 - 19:15 - Otwarcie wieczoru (Michał Piosik, Piotr Grabowski, Michał Mądry - założyciele foodtech.ac)
19:15 - 20:00 - Prezentacje startupów + sesja Q&A
20:00 - 22:00 - Networking, jedzenie i napoje
Przyjdź i zobacz na żywo, jak innowacyjne pomysły zmieniają przyszłość branży spożywczej!
Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc, wymagana jest rejestracja. Zarejestruj się tutaj, aby zapewnić sobie miejsce.
Przeczytaj także
W ramach międzynarodowego projektu naukowcy z SWPS przeanalizowali postawy europejskich konsumentów.
Raport przygotowany przez organizację RoślinnieJemy analizuje aktualne wyzwania stojące przed systemem produkcji żywności oraz możliwe kierunki jego transformacji.
Nie ulega wątpliwości, że branża spożywcza przeżywa obecnie epokowy moment, w którym mikrobiologia staje się kluczowym czynnikiem w transformacji i ewolucji przemysłu spożywczego. Wzrost zainteresowania zdrowym odżywianiem oraz rosnąca świadomość konsumentów na temat wpływu diety na zdrowie człowieka coraz częściej skłaniają producentów żywności do poszukiwania nowych rozwiązań, zarówno produktowych, jak i procesowych.