Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ostrzeżenie GIS: stwierdzenie pałeczek Salmonella na powierzchni skorupek jaj

Kategoria: Alerty , Bezpieczeństwo Żywności

Zagrożenie:

Obecność bakterii Salmonella z grupy OD wykryto na powierzchni skorupek jaj w 1 z 5 badanych próbek.

Szczegóły dotyczące produktów:

Produkt – Świeże jaja “Jaja Wojciechowicz” klasa świeżości A, kategoria wagowa:
M-średnie (63g>masa>53 g)

Najlepiej spożyć przed: 12.05.2019

Kod na skorupkach jaj – 3PL 02181303

Numer zakładu pakowania jaj: PL 02185903 WE

Producent – JAJO – WOJCIECHOWICZ Wojciech Wojciechowicz Wróblowice, ul. Innowacyjna 22, 55-630 Miękinia

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

O wyniku badania Państwowa Inspekcja Sanitarna poinformowała Powiatowy Inspektorat Weterynarii w Środzie Śląskiej właściwy dla miejsca prowadzenia działalności producenta jaj, zarząd sklepu NETTO Sp. z o.o. w Kobylance, w którym pobrano próbkę oraz producenta ww. kwestionowanej próbki. NETTO Sp. z o.o. poinformowała, że w dniu 30.04.2019 r. ww. jaja zostały usunięte ze sklepów tej sieci.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy spożywać jaj, szczególnie na surowo, o numerze partii i kodzie na skorupce wskazanym w komunikacie z uwagi na potencjalne zagrożenie dla zdrowia. Należy również pamiętać, że bakterie obecne na powierzchni skorupek mogą zostać przeniesione na inne powierzchnie w wyniku kontaktu z zanieczyszczonymi jajami.

Zasady ostrożności w obchodzeniu się z jajami znajdują się na stronie Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny:

https://www.pzh.gov.pl/jaja-co-powinienes-wiedziec-2

Źródło: GIS

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe Wycofania z rynku

Autor: GIS

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.