Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

Jesteśmy ogólnopolską organizacją pożytku publicznego wspierającą osoby na diecie bezglutenowej.  Działamy w Warszawie, Krakowie, Wrocławiu, Katowicach, Poznaniu, Rzeszowie, Kielcach, Olsztynie, Białymstoku, Gdańsku, Lesznie, Szczecinie i innych miastach. Skupiamy osoby z celiakią, alergią na gluten, rodziców chorych dzieci, lekarzy, dietetyków oraz wszystkich zainteresowanych tematyką. Do Stowarzyszenia należy ponad 4000 osób z całego kraju.

Nasz główny cel to Polska jako kraj przyjazny osobom na diecie bezglutenowej. Pracujemy nad zwiększeniem świadomości na temat celiakii, poprawą wykrywalności choroby i polepszeniem jakości życia osób na diecie.

Reprezentujemy polskie środowisko osób na diecie bezglutenowej w Europie – należymy do AOECS (Association of European Coeliac Societies).

Nasze główne działania:

  • Organizujemy liczne konferencje, np. Międzynarodowy Dzień Celiakii, sami uczestniczymy w konferencjach medycznych w kraju i za granicą pogłębiając w ten sposób naszą wiedzę
  • Współpracujemy ze środowiskiem medycznym i naukowym, z lekarzami i dietetykami z całej Polski
  • Prowadzimy serwis www.celiakia.pl, forum dyskusyjne poświęcone celiakii i diecie bezglutenowej, profil na Facebooku
  • Organizujemy warsztaty edukacyjne i kulinarne oraz spotkania osób na diecie w całej Polsce (dorosłych i dzieci)
  • Prowadzimy Punkt Informacyjno-Konsultacyjny z bezpłatnymi poradami dietetycznymi
  • Szkolimy restauracje i obiekty gastronomiczne oraz włączamy je do naszego programu MENU BEZ GLUTENU: www.menubezglutenu.pl
  • Dzięki nam od 2009 roku w Polsce dostępna jest bezglutenowa komunia (prowadzimy wykaz parafii z taką komunią)
  • Nagłaśniamy temat celiakii i diety bezglutenowej w prasie i telewizji
  • W 2011 zorganizowaliśmy pierwsze w Polsce targi żywności bezglutenowej Gluten Free EXPO
  • Prowadzimy badania konsumenckie na zawartość glutenu w produktach
  • Skutecznie walczymy o bezpieczną żywność bezglutenową – udzielamy licencji na używanie znaku Przekreślonego Kłosa na żywności bezglutenowej
  • Publikujemy „Wykaz produktów bezglutenowych dostępnych na polskim rynku”
  • Wydajemy bezpłatne poradniki „Celiakia i dieta bezglutenowa”, magazyn „Bez glutenu” oraz newsletter „Dieta bezglutenowa”.
  • Współpracujemy z dietetykami i lekarzami z całej Polski
  • Interweniujemy w sprawie diety bezglutenowej w szpitalach, sanatoriach, pomagamy w szkołach i przedszkolach
  • Wspieramy, radzimy, pomagamy wszystkim osobom na diecie bezglutenowej, także spoza Stowarzyszenia
     

Jesteśmy organizacją pożytku publicznego – nasz numer KRS 0000 27 37 81

Członkami honorowymi Stowarzyszenia są m.in.: prof. Jerzy Socha, prof. Krystyna Karczewska, prof. Bożena Cukrowska, prof. Hanna Szajewska, prof. Hanna Gregorek, prof. Elżbieta Cyrta-Jarocka, prof. Maciej Kaczmarski, dr Ewa Lange, dr Joanna Myszkowska-Ryciak, dr Anna Stolarczyk, dr Ewa Waszczuk,  dr Piotr Dziechciarz, dr Piotr Zimnicki, dr Barbara Kalita, dr Wojciech Marlicz.

Współpracujemy merytorycznie między innymi z Polskim Towarzystwem Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci, Instytutem Pomnikiem „Centrum Zdrowia Dziecka” oraz uniwersytetami medycznymi w wielu miastach Polski, a także z Wydziałem Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW.


Słowa kluczowe:


tel.: (22) 253 04 97
http://www.celiakia.pl

Villardczyków 8
02-793 Warszawa
woj. mazowieckie
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.