Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn
  • 04.05.2021

    Santander AGROskop: Kwestie horyzontalne

    Marzec przyniósł znaczny wzrost po stronie produkcji sprzedanej przemysłu spożywczego. Dynamika roczna wyniosła +10,5% w przypadku artykułów spożywczych oraz +7,2% w przypadku napojów. Popyt na żywność był wspierany przez przygotowania do Świąt Wielkanocnych. Jednak warto podkreślić, że ww. dynamiki r/r zostały osiągnięte w warunkach wysokiej bazy z marca roku poprzedniego.

    Czytaj więcej
  • 03.05.2021

    Santander AGROskop: Uprawy polowe

    W marcu nastąpiło osłabienie cen pszenicy na rynku globalnym. Jednak w kwietniu ceny znów zaczęły rosnąć. Jak wynika z danych KE (DG Agri) w trzecim tygodniu kwietnia amerykańska pszenica SRW była droższa o 8% niż jeszcze trzy tygodnie wcześniej. Z kolei ceny europejskiej pszenicy (w Rouen) wzrosły o 9%. Według Międzynarodowej Rady Zbożowej (IGC)...

    Czytaj więcej

Dyrektor ds. Sektora Spożywczego i FMCG, Santander Bank Polska

Ekspertka w zakresie Food&Agro/FMCG/Food Retail. Od ponad 15 lat związana z bankowością korporacyjną. W latach 2007-2014 Dyrektor sektora spożywczego i kosmetycznego w ING Banku Śląskim, od 2015 roku związana z Santander Bank Polska, gdzie odpowiada za rozwój i budowanie strategii dla sektora spożywczego i FMCG. Posiada doświadczenie sprzedażowe połączone z szeroką znajomością rynku spożywczego i zagadnień związanych ze strukturyzowaniem finansowania w branży. Autorka wielu publikacji, komentarzy rynkowych a także moderatorka paneli i webinarów branżowych.

Słowa kluczowe: sektor spożywczy, analizy rynkowe, Food&Agro, budowanie strategii, rynek spożywczy, SEARCH CONSOLE_SM

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn