Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Rozszerzone walidacje macierzy dla testu molekularnego 3M na wykrywanie Salmonella

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Firma 3M ogłosiła, że ​​test detekcji molekularnej 3M™ Molecular Detection Assay 2 - Salmonella uzyskał, od francuskiego stowarzyszenia normalizacyjnego ANFOR, rozszerzenie walidacji macierzy w ramach certyfikacji NF VALIDATION.

W lutym 2017 r. test został po raz pierwszy certyfikowany przez AFNOR (numer referencyjny certyfikatu: 3M 01/16-11/16) do wykrywania Salmonella spp. we wszystkich pokarmach dla ludzi, jak również w próbkach ze środowiska przetwarzania żywności, z wyłączeniem próbek produkcji pierwotnej. Walidacja testu patogenów obejmuje teraz próbki pobrane z produkcji pierwotnej, a także z paszy dla zwierząt i karmy dla zwierząt domowych.

3M ™ Molecular Detection System

Zestaw do testowania patogenów Salmonella jest częścią platformy 3M ™ Molecular Detection System, wielokrotnie nagradzanej technologii, która łączy w sobie izotermiczne wzmocnienie DNA i detekcję bioluminescencji w celu uzyskania szybkich, dokładnych wyników przy mniejszej liczbie kroków, redukując koszty i czas osoby wykonującej analizę.

Szybsze i bezpieczniejsze decyzje

Test wzbogacony o opatentowaną nanotechnologię 3M pozwala przetwórcom usprawnić przepływ pracy, który umożliwia otrzymanie wyników testów dotyczących patogenów tego samego lub następnego dnia oraz szybsze, pewniejsze decyzje dotyczące bezpieczeństwa żywności.

Badania porównawcze pokazują, że test 3M Molecular Detection Assay 2 - Salmonella będzie przetwarzał partię 96 próbek 1,7 razy szybciej niż najbliższa konkurencyjna technologia.

W ubiegłym roku system 3M do diagnostyki molekularnej stał się podstawową metodą służby bezpieczeństwa żywności i inspekcji USDA do wykrywania zarówno Salmonelli, jak i Listerii.

Jesteśmy zobowiązani do dostarczania szerokiemu gronu naszych klientów testów patogenów, które zostały rygorystycznie i odpowiednio zatwierdzone, ”powiedziała Lisa Monteroso, specjalista ds. Regulacji prawnych w zakresie bezpieczeństwa żywności 3M. „Salmonella to organizm, który może przetrwać w różnych produktach żywnościowych - w tym w produktach o niskiej zawartości wilgoci - dlatego z przyjemnością dzielimy się dodatkowym wsparciem naukowym w zakresie skuteczności i wykorzystania naszych testów.

Więcej informacji na temat rozwiązań nowej generacji 3M Molecular Detection Assay można znaleźć na stronie 3M.com/moleculardetection

Źródło: nota prasowa 3M

https://multimedia.3m.com/mws/media/1679796O/3ms-salmonella-molecular-test-validated-for-animal-feed-pet-food-and-primary-production-samples.pdf

Autor:Michał Snopkiewicz
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Badania żywności

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.