Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

5 sposobów, aby Salmonella nie znalazła się w Twoim produkcie

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Wprowadzenie

Czy kiedykolwiek ucierpiałeś z powodu zakażenia bakterią Salmonella na linii produkcyjnej, w surowcach lub Twoich produktach? Jeśli tak, na pewno doświadczyłeś, że bakteria ta lubi powracać i ciężko się jest jej pozbyć. Salmonella jest niezwykle wytrzymała, nawet w warunkach o niskiej aktywności wody. Wiele urządzeń przeznaczonych do mieszania suchych produktów sypkich często zakażonych jest tym drobnoustrojem nawet bez naszej wiedzy.  Dlatego też bardzo ważne jest, aby znać dostawców nie tylko surowców, ale także firmy dostarczające urządzenia wykorzystywane przez Twoją firmę, ponieważ mogą one stać się czynnikiem wysokiego ryzyka wystąpienia Salmonelli w Twoich (gotowych) produktach.

Wybierz obszar: Badania żywności Mikrobiologia

Autor: Food Safety Experts

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn