Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Salmonella w mięsie z kurczaka

Kategoria: Alerty

W dniu 01.07.2019 zgłoszono obecność patogenów Salmonelli w mięsie z kurczaka. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: chłodzone udo z kurczaka bez kości

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Infantis (obecność /25g)

Ocena ryzyka: nie groźne

Kraj zgłaszający: Słowacja

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku

Podjęte działania: brak podjętych działań

Data zgłoszenia: 01.07.2019

Link: RASFF

 

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.