Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Salmonella w polskich produktach z kurczaka

Kategoria: Alerty

W dniu 8.11.2019 zgłoszono obecność dwóch szczepów Salmonelli w dwóch drobiowych produktach z Polski. Szczegóły dotyczące produktów, miejsca wystąpienia, podjętych działań i ryzyka w treści doniesienia.

Zgłoszony produkt: chłodzone ćwiartki nogi z kurczaka

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Senftenberg (obecność /25g)

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Łotwa

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku

Podjęte działania: poinformowanie odbiorcy

Data zgłoszenia: 8.11.2019

Link: RASFF

 

 

Zgłoszony produkt: chłodzony kurczak

Powód zgłoszenia: Salmonella enterica ser. Kentucky (obecność /25g)

Ocena ryzyka: niegroźne

Kraj zgłaszający: Łotwa

Kraj pochodzenia: Polska

Status dystrybucji: produkt (prawdopodobnie) nie jest już dostępny na rynku

Podjęte działania: poinformowanie odbiorcy

Data zgłoszenia: 8.11.2019

Link: RASFF

Wybierz obszar: RASFF

Autor: FoodFakty

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.