Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Sprawdzona data przydatności do spożycia = zapewnienie oszczędności. Parę słów o określaniu terminów przydatności do spożycia

Kategoria: Biznes

Na producencie żywności ciąży obowiązek podawania daty przydatności do spożycia. Określenie tego terminu nie jest jednak czymś, co jest łatwe - wymaga badań zarówno mikrobiologicznych, fizykochemicznych jak i sensorycznych.

Dostępne od kilkunastu lat "nowinki" analityczne w postaci przyspieszonych badań starzeniowych mogą sugerować, że datę przydatności uda się określić w czasie krótszym, niż faktyczna trwałość produktu. Jednakże - czy na pewno?

VI Kongres Bezpieczeństwa Żywności

W trakcie prelekcji podczas VI Kongresu Bezpieczeństwa Żywności, który odbędzie się już 11 września, porozmawiamy o sposobie określania przydatności do spożycia, różnicach między badaniami w normalnym i przyspieszonym trybie, a także o nieopisanych w prawie, lecz wskazanych oznaczeniach w żywności poddawanej próbom przechowalniczym - oznaczeniach, od których zależeć może konsumencki odbiór naszego produktu.

Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/ 

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor: JARS

JARS

Bartłomiej Koźniewski - Doktor na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej (tematyka badań: enzymatyczny rozdział enancjomerów pochodnych α-podstawionych seryn).

Przeczytaj także

Partnerem Kongresu jest:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.