Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn
Studenckie Koło Naukowe Higieny Żywności i Toksykologii

Studenckie Koło Naukowe Higieny Żywności i Toksykologii

Studenckie Koło Naukowe Higieny Żywności i Toksykologii (SKNHŻiT) rozpoczęło swą działalność w 2014 roku przy Wydziale Nauki o Żywności Uniwersytetu Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie z inicjatywy studentów Wydziału Nauki o Żywności, Wydziału Biologii i Biotechnologii, Wydziału Nauk Medycznych i Wydziału Bioinżynierii Zwierząt, nad którym opiekę sprawuje dr n. wet. inż. Magdalena Polak-Śliwińska.

Zrzesza studentów zainteresowanych zgłębianiem zagadnień i poszerzaniem swojej wiedzy w obrębie takich obszarów tematycznych, jak: zanieczyszczenia i związki toksyczne występujące w żywności, a także higiena żywności. Członkowie Koła otwarci są na zawieranie nowych znajomości i kontaktów, ścisłą współpracę, dającą wymierne korzyści obu stronom oraz na nowe wyzwania.

Działalność

Członkowie SKNHŻiT realizują cały szereg projektów badawczych, których wyniki prezentowane są na konferencjach i sesjach naukowych – głównie o zasięgu krajowym.

Wśród zrealizowanych prac badawczych można wymienić badania dotyczące m.in.:

  • zawartości kofeiny w kawach, herbatach oraz napojach energetycznych,
  • zawartości szczawianów w herbatach ziołowych,
  • zawartości WWA w wybranych herbatach ziołowych,
  • poziomu substancji konserwujących w wybranych produktach z grupy żywności wygodnej,
  • poziomu rtęci w wybranych produktach spożywczych,
  • zawartości alfatoksyn w różnego rodzaju orzechach,
  • zawartości konserwantów i substancji słodzących w napojach gazowanych,
  • zawartości witaminy C w sokach świeżych, jednodniowych oraz w kartonach,
  • oceny wpływu warunków ekstrakcji na zawartość szczawianów rozpuszczalnych w wybranych naparach herbacianych i kawowych,
  • oceny zawartości siarkocyjanków jako substancji antyodżywczych w wybranych roślinach z rodziny Cruciferae.

W 2016 roku SKNHŻiT było organizatorem seminarium przy współpracy z firmą LECO POLSKA pt. „Wykorzystanie systemu GCXGC-TOFMS oraz nowoczesnych technik ekstrakcyjnych w analizie próbek o bogatej matrycy”, umożliwiając studentom zdobycie specjalistycznej wiedzy na ten temat.

Członkowie SKNHŻiT biorą czynny udział w wielu wydarzeniach oraz warsztatach promujących i popularyzujących naukę takich, jak Dni Otwarte UWM oraz Olsztyńskie Dni Nauki i Sztuki. Biorą również czynny udział w organizacji odbywającego się cyklicznie Międzynarodowego Seminarium Kół Naukowych w Olsztynie, a szczególnie Sekcji Nauk o Żywności.

Zapraszamy zainteresowanych do kontaktowania się z nami.

Osoby do kontaktu:

Opiekun Koła – Dr n. wet. inż. Magdalena Polak-Śliwińska

Kontakt e-mail: m.polak@uwm.edu.pl 

Przewodniczący Koła – Patryk Wiśniewski

Kontakt e-mail – paatrykk.w@wp.pl lub  sknhigienyzywnoscitoksykologii@gmail.com


Słowa kluczowe:


tel.: 538443687


Pl. Cieszyński 1
10-726 Olsztyn
woj. warmińsko-mazurskie
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.