Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Eko-warsztaty, live cooking z fire show, prelekcje zdrowotne czy prezentacje eko-nowości to tylko niektóre z atrakcji, które będą czekać na uczestników Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej „natura FOOD” oraz Targów Ekologicznego Stylu Życia „beECO”. Najbliższa edycja wydarzenia, odbędzie się 27-29 października w Hali Expo w Łodzi.
Podczas wydarzenia będzie można zapoznać się z szeroką gamą eko-produktów, a także zakupić certyfikowane produkty ekologiczne oraz regionalne czy tradycyjne przysmaki. W trakcie trwania targów łódzkie studio kulinarne BOOK&COOK przygotowało specjalne pokazy live-cooking, z elementami fire show. Pokazy poprowadzą finalista IV edycji programu MasterChef Adam Kozanecki oraz Aleksander Michalski, ceniony warszawski szef kuchni. Natomiast, o tym jak wielkie znaczenie w kuchni ma wybierany przez nas produkt spożywczy będzie można przekonać się w trakcie pokazów na stoisku Stowarzyszenia „Polska Ekologia”.
W bogatym programie wydarzeń towarzyszących pojawią się m.in. warsztaty przygotowane przez magazyn „Biokurier” i „Bionews”, która praktycznie odpowie na pytanie „Jak dzięki SEO i AI wyprzedzić konkurencję”, czy VIII edycja Forum Alergii zorganizowana przez magazyn „Hipoalergiczni”, która ustami ekspertów ze świata medycyny i nauki poruszy tematykę stresu i jego wpływu na odporność. „Hipoalergiczni” wraz
ze Stowarzyszeniem HAPPY ELOUTION Global Association jako organizatorzy Plebiscytu Ekologicznego #ListaORGANICLIFETOP50 odczytają finalną listę laureatów i wyróżnionych przez jury i podczas targów wręczą nagrody zwycięzcom. Na zaproszenie Stowarzyszenia EKOLAND, targi naturaFOOD & beECO odwiedzi Dorota Metera, Prezeska Zarządu Jednostki Certyfikującej Bioekspert i poprowadzi prelekcję na temat ,,Znaków żywności ekologicznej’’. W czasie jej wystąpienia uczestnicy będą mogli pogłębić wiedzę na temat produktów ekologicznych, oznakowanych szczególnymi znakami europejskich i polskich systemów jakości rolnictwa ekologicznego.
Nieodzownym elementem programu będzie kolejna odsłona prestiżowego Konkursu o Złoty Medal Targów. To wyjątkowe przedsięwzięcie, w którym nie zabraknie produktów innowacyjnych, jak również tych wchodzących dopiero na rynek polski.
Targi natura FOOD & beECO 2023
Adres: Hala Expo-Łódź, 93-590 Łódź, al. Politechniki 4
Godziny otwarcia Targów:
Piątek 27.10 – godz. 10:00 - 17:00
Sobota 28.10 – godz. 10:00 - 17:00
Niedziela 29.10 – godz. 10:00 - 17:00
Ceny Biletów:
Bilet normalny 10,00 zł – jednorazowego wstępu
Bilet ulgowy 5,00 zł – jednorazowego wstępu (Uczniowie, Studenci, Emeryci, Renciści, Kombatanci Wojenni, Posiadacze Karty Łodzianina)
PROGRAM TARGÓW „natura FOOD & beECO 2023”
piątek, 27 października 2023
SCENA
godz. 14:00 – 15:00 „Twój ekobiznes widoczny w Internecie. Jak wykorzystać SEO i AI?” - Akademia Biokuriera i Bionews.pl
organizator: Karol Przybylak (agencja Eko Media – Biokurier.pl); Michał Nowak (Stratonmedia – ekonews.pl)
godz. 15:30 – 16:30 Wręczenie nagród laureatom Wojewódzkiego Konkursu Produktów Tradycyjnych „TYGIEL SMAKÓW 2023”
organizator: Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego
godz. 16:30 – 17:00 Ogłoszenie wyników oraz wręczenie nagród laureatom Konkursu o Złoty Medal Targów „natura FOOD & beECO 2023”
organizator: Miejska Arena Kultury i Sportu Sp. z o.o.
sobota, 28 października 2023
SCENA
godz. 10:30 – 11:30 ZNAKI ŻYWNOŚCI EKOLOGICZNEJ
organizator: Stowarzyszenie Producentów Żywności Metodami Ekologicznymi ,,EKOLAND''
prowadzący: Dorota Metera, Prezes Zarządu Jednostki Certyfikującej Bioekspert Sp. z o. o.
godz. 12:00 – 14:30 VIII FORUM ALERGII „STRES I JEGO WPŁYW NA ODPORNOŚĆ”
organizator: Magazyn Hipoalergiczni, Miejska Arena Kultury i Sportu Sp. z o.o.
prowadzenie: Żaneta Geltz, redaktor naczelna Magazynu Hipoalergiczni (www.hipoalergiczni.pl)
eksperci: dr n. med. Danuta Myłek, dr n. med. Tadeusz Oleszczuk, dr n. med. Agata Plech,
dr n. med. Barbara Majkowska-Wojciechowska
godz. 15:00 – 16:00 GALA ORGANIC LIFE TOP 50: odczyt listy laureatów edycji 2023, finał plebiscytu ekologicznego
organizator: Redakcja Magazynu Hipoalergiczni, Stowarzyszenie Happy Evolution Global Association, agencja wydawnicza GELTZ MEDIA
STOISKO HIPOALERGICZNI - STOISKO NR 30
godz. 16:00 – 17:00 TOWARZYSKI BIZNES MIXER
organizator: Redakcja Magazynu Hipoalergiczni
niedziela, 29 października 2023
SCENA
godz. 11:00 – 12:30 „EKO FIRE SHOW” - POKAZY KULINARNE
organizator: BOOK&COOK Studio Kulinarne
prowadzenie: Adam Kozanecki
godz. 13:00 – 14:30 „AZJA EXPRESS FIRE SHOW” - POKAZY KULINARNE
organizator: BOOK&COOK Studio Kulinarne
prowadzenie: Aleksander Michalski
Więcej informacji na stronie www.naturafood.pl
Przeczytaj także
Wystawa produktów z Polski, Europy, a nawet USA, spotkania z przedstawicielami dużych sieci handlowych z kraju i zagranicy, Forum Marek Własnych, Kongres Ekspansywnych Eksporterów, konkurs „Smak Jakości” z cenionymi w branży jurorami, Okrągły Stół Branży Mięsnej i Handlu Nowoczesnego – 15 i 16 listopada w Targach Kielce to czas przeznaczony dla intensywnego rozwoju branży. Do udziału w Targach Marek Własnych cały czas można się zgłaszać.
Polki i Polacy interesują się ekologią. Jednak istotne jest, aby wiedzę czerpali z rzetelnych źródeł, takich jak organizowane przez Polską Izbę Żywności Ekologicznej Polskie Forum Żywności Ekologicznej, które odbędzie się 5-7 października 2023 r.
Tegoroczna Jubileuszowa X edycja Kongresu Bezpieczeństwa Żywności obejmuje następujące specjalistyczne sesje: CERTYFIKACJA, AKTUALNE WYZWANIA DLA BIZNESU SPOŻYWCZEGO, BEZPIECZEŃSTWO PRODUKTU: ŚRODOWISKO WYTWARZANIA.