Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ekologia staje się coraz bardziej istotna w publicznym dyskursie

Kategoria: Biznes

Z badania EKOBarometr, zrealizowanego w czerwcu 2023, wynika, że ekologia staje się coraz bardziej istotna w publicznym dyskursie. Z badania dowiadujemy się, że zmalał udział Eko Krytyków (jest ich zaledwie 10%).

Eko Krytycy wątpią, aby obecny stan środowiska stanowił realny problem, uważając że jest to sztucznie rozdmuchany temat. Ich najniższy odsetek w historii pomiarów może oznaczać zmniejszenie poziomu sceptycyzmu wobec ekologii i większą otwartość na proekologiczne działania. Te optymistyczne dane są szczególnie ważne w dobie kryzysu klimatycznego – pokazują, że Polki i Polacy interesują się ekologią. Jednak istotne jest, aby wiedzę czerpali z rzetelnych źródeł, takich jak organizowane przez Polską Izbę Żywności Ekologicznej Polskie Forum Żywności Ekologicznej, które odbędzie się 5-7 października 2023 roku.

Badanie EKOBarometr, w którym partnerem była Polska Izba Żywności Ekologicznej, nie jest jednak do końca optymistyczne. Na uwagę zasługuje alarmujący wzrost liczby Eko Zagubionych, którzy aktualnie stanowią najliczniejszy segment w polskim społeczeństwie (32%). Eko Zagubieni to osoby, które nie wykazują negatywnego podejścia do ekologii, lecz w większości przejawiają bierność w swoich działaniach i postawach. Wzrost grupy Eko Zagubionych, podkreśla konieczność kontynuacji edukacji ekologicznej.

Polskie Forum Żywności Ekologicznej 5-7 października

Wychodząc naprzeciw temu problemowi oraz wielu innym, Polska Izba Żywności Ekologicznej organizuje Polskie Forum Żywności Ekologicznej. Celem Forum jest poszerzenie wiedzy na temat systemu produkcji żywności ekologicznej
w UE oraz podniesienie świadomości istnienia znaku Euroliścia.

Tegoroczne Forum Żywności Ekologicznej będzie podzielone na cztery obszary tematyczne: Tworzymy rynek eko, Trendy eko, Walory żywności ekologicznej oraz Zrównoważony rozwój. Forum potrwa trzy dni, podczas których blisko czterdziestu ekspertów podzieli się swoją wiedzą. Polskie Forum Żywności Ekologicznej jest jedyną taką okazją w Polsce do poznania i rozpoczęcia swojej drogi z produktami ekologicznymi, spotkania decydentów z branży bio oraz zapoznania się z najnowszymi trendami ekologicznymi.

Polska Izba Żywności Ekologicznej (PIŻE) jest partnerem strategicznym Targów BIOEXPO w Ptak Warsaw Expo, podczas których odbędzie się Forum Żywności Ekologicznej. Na stoisku PIŻE odbywać się będą pokazy kulinarne prowadzone przez Sylwię Majcher - edukatorkę ekologiczną, dziennikarką, kucharką, prowadząca  warsztaty i szkolenia w duchu zero waste. Nie zabraknie również konsultacji z ekspertami na temat konwersji, opakowań bio, marketingu i promocji. Wiedzy zaczerpnąć można będzie również na temat eksportu oraz przepisów prawa.

Polska Izba Żywności Ekologicznej jest to organizacja sektorowa, która zrzesza rolników, producentów, przetwórców i sprzedawców branży certyfikowanej żywności ekologicznej. Jej misją jest propagowanie zrównoważonego stylu życia
i szeroka edukacja społeczeństwa na temat walorów zdrowotnych produktów ekologicznych oraz sposobu uprawy, hodowli i przetwórstwa biożywności. Więcej informacji o PIŻE na stronie www.jemyeko.com

Jak wziąć udział w Polskim Forum Żywności Ekologicznej?

Jak co roku Polskie Forum Żywności Ekologicznej odbędzie się podczas Targów BIOEXPO w Ptak Warsaw Expo w Nadarzynie 5-7 października 2023 roku. Aby wziąć udział, wystarczy zarejestrować się na targi: https://bioexpo.pl/rejestracja-b2b/ oraz wypełnić formularz na stronie https://bit.ly/zgłoszeniedoForum

Ilość miejsc jest ograniczona, więc należy jak najszybciej zarejestrować się.

Program Forum jest dostępny na https://jemyeko.com/polskie-forum-zywnosci-ekologicznej-2023/

Udział jest bezpłatny.

Polskie Forum Żywności Ekologicznej w 2023 roku odbywa się w ramach projektu „Przestaw się na eko – szukaj Euroliścia”. Dofinansowane przez Unię Europejską.

Sfinansowane ze środków UE. Wyrażone poglądy i opinie są jedynie opiniami autora lub autorów i niekoniecznie odzwierciedlają poglądy i opinie Unii Europejskiej lub KOWR. Unia Europejska ani organ przyznający dotację nie ponoszą za nie odpowiedzialności.

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor: Polska Izba Żywności Ekologicznej

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.