Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Tłoczenie na zimno oraz metoda HPP nowym trendem w produkcji smoothie

Kategoria: Procesy i Technologie

Na rynku brytyjskim pojawił się nowy trend w produkcji smoothie! W procesie produkcji zamiast tradycyjnych metod  termicznych (np. pasteryzacja), jako procesu utrwalającego stosuje się metodę HPP (ang. high-pressure processing) – metodę polegającą na wykorzystaniu wysokiego ciśnienia w trakcie produkcji. W porównaniu z tradycyjnymi metodami metoda HPP pozwala na znaczne zmniejszenie degradacji składników termolabilnych żywności.

Brak konieczności stosowania metod termicznych pozwala uzyskać produkt znacznie lepszej jakości, w którym składniki odżywcze oraz enzymy zostają zachowane, a produkt zachowuje swój naturalny smak. Metoda ta pozwala również na uzyskanie produktu bezpiecznego biologicznie (procesy ciśnieniowe eliminują drobnoustroje).

Dzięki zachowaniu naturalnego smaku owoców i warzyw produkt nie musi być dodatkowo dosładzany, co przy obecnych trendach na zdrową żywność daje producentom ogromną przewagę już na samym stracie.

W dobie gdy rynek oraz konsumenci wymagają coraz bardziej klarownego podejścia do sposobu produkcji żywności (żywność minimalnie przetworzona, „czyszczenie składów”), produkty uzyskane nowoczesnymi metodami, zapewniającymi 100% jakości, pomagają producentom budować relacje z klientami oparte na szczerości i zaufaniu.

Źródła:

  1. https://savse.com

Autor:Jakub Ostaszewski
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.