Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Ze względu na pandemię Covid-19 oraz wprowadzenie tzw. opłaty cukrowej minione miesiące były trudne dla producentów wody i napojów bezalkoholowych. Mimo to w 2020 roku produkcję utrzymano na stabilnym poziomie. Przed branżą kolejne wyzwania związane z nowymi regulacjami dotyczącymi m.in. gospodarowania opakowaniami – ocenia Paweł Wyrzykowski, Analityk Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A.
Źródło: www.agronomist.pl
Przeczytaj także
Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych przeprowadziła kontrolę jakości handlowej fermentowanych napojów winiarskich (w tym cydru, miodów pitnych, aromatyzowanych napojów winnych owocowych i win owocowych). Objęto nią łącznie 55 podmiotów, w tym 31 sklepów i 24 producentów.
Naukowcy z Oregon State University i amerykańskiego Departamentu Rolnictwa znacznie poszerzyli wiedzę na temat genomu chmielu, co ma istotne konsekwencje dla przemysłu piwowarskiego i naukowców badających potencjalne korzyści medyczne chmielu.
Seria 2000 butelek napoju roślinnego AdeZ będzie oferowana w pionierskim opakowaniu za pośrednictwem sklepu internetowego Kifli.hu.