Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

UE i Wyspy Cooka zgadzają się na kontynuację partnerstwa na rzecz zrównoważonego rybołówstwa

Kategoria: Biznes

Unia Europejska i Wyspy Cooka uzgodniły, że będą kontynuować swoje udane partnerstwo w zakresie rybołówstwa w ramach umowy o partnerstwie w sprawie zrównoważonego zarządzania rybołówstwem przez okres trzech lat. Umowa ta umożliwia unijnym statkom rybackim prowadzącym działalność na zachodnim i środkowym Pacyfiku kontynuowanie połowów na łowiskach Wysp Cooka.

Virginijus Sinkevičius, komisarz ds. środowiska, oceanów i rybołówstwa, powiedział: "Dzięki odnowieniu tego protokołu w sprawie połowów statki Unii Europejskiej będą mogły nadal prowadzić połowy jednego z najzdrowszych tropikalnych stad tuńczyka. Jesteśmy szczególnie dumni, że dzięki naszemu wsparciu sektorowemu możemy przyczynić się do rozwoju sektora rybołówstwa na Wyspach Cooka - małym rozwijającym się państwie wyspiarskim, które często chwalono za skuteczną i odpowiedzialną politykę zarządzania rybołówstwem. Tak właśnie działają w praktyce unijne umowy o partnerstwie w sprawie zrównoważonego rybołówstwa."

W ramach nowego protokołu UE i armatorzy wniosą wkład o łącznej wartości do około 4 mln EUR na najbliższe trzy lata, z czego 1 mln EUR na wsparcie inicjatyw Wysp Cooka w ramach polityki sektorowej w zakresie rybołówstwa i polityki morskiej. Ogólnie rzecz biorąc, oprócz poprawy sytuacji w sektorze rybołówstwa, dochody uzyskane z tej umowy pozwoliły wcześniej rządowi Wysp Cooka na poprawę systemu opieki społecznej. Więcej informacji znajduje się w tej wiadomości.

 

Źródło: KE

Wybierz temat: Inspekcje Państwowe Przemysł rybny

Autor: Komisja Europejska

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.