Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

XXVII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej - podsumowanie

Kategoria: Biznes

W dniach 11-12 maja 2023 roku odbyła się XXVII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej “Rozwój Nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość” oraz Xth International Session of Young Scientific Staff “Food Science Development. Sustainable Future”, organizowana przez Polskie Towarzystwo Technologów Żywności - Odział Warszawski wraz z Instytutem Nauk o Żywności SGGW oraz Sekcją Młodej Kadry Naukowej PTTŻ.

Wiodącym tematem tegorocznej XXVII Sesji i X Międzynarodowej Sesji był „Rozwój nauk o Żywności. Zrównoważona przyszłość”. To, jaka będzie przyszłość w kontekście bezpiecznej żywności, pozwalającej na zaspokojenie rosnących potrzeb ludzkości oraz nadążenie za zmieniającym się stylem życia współczesnego człowieka, w dużej mierze zależy od młodego pokolenia technologów żywności. Blisko 130 uczestników z uczelni z całej Polski (Gdańska, Szczecina, Warszawy, Lublina, Poznania, Rzeszowa, Olsztyna, Wrocławia, Krakowa, Częstochowy i Bydgoszczy) oraz z zagranicy (Uniwersytetu w Salonikach oraz Uniwersytetu w Bolonii) pochyliło się nad zagadnieniami z obszaru modyfikacji technologicznych i procesowych, trendów żywieniowych, prozdrowotnych składników żywności, analizy, jakości oraz bezpieczeństwa żywności i konsumentów, środowiskowo odpowiedzialnych rozwiązań w dziedzinie opakowań czy ekonomii o obiegu zamkniętym.

Sesja objęta została patronatem honorowym Komitetu Nauk o Żywności i Żywieniu PAN, Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Przemysłu Spożywczego oraz JM Rektora Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie prof. dr hab. Michała Zasady. Patronat medialny nad wydarzeniem objęły Wydawnictwo Sigma-Not, FoodFakty oraz Przemysł Spożywczy. Ponadto konferencja dofinansowana została ze środków Ministerstwa Edukacji i Nauki w ramach środków przeznaczonych na działalność upowszechniającą naukę w ramach programu „Doskonała Nauka” (Nazwa projektu „XXVII Sesja Naukowa Sekcji Młodej Kadry Naukowej”).

XXVII Sesję Naukową SMKN PTTŻ licznie wsparli  Partnerzy z otoczenia gospodarki, kontakt z którymi jest kluczowy w transferze wiedzy z nauki do przemysłu. Sponsorem głównym konferencji była firma PK Components. W roli partnera merytorycznego oraz sponsora wspierała organizatorów konferencji firma Animex Foods. Wśród sponsorów znaleźli się także: FOSS, Eppendorf, Delta Optical, Zentis, Kaczmarek Komponenty, Bracia Kowalscy, Food processing in a box, Victoria Cymes, Merazet, Rogowski, Helpa, Ozdowscy, Food Bugs, EQVegan, Hortimex, Szkoła Doktorska SGGW oraz Podkawa. Partnerem wydarzenia była także Coca cola HBC Polska producent napojów pod marką Coca Cola.

W przededniu konferencji uczestnicy wzięli udział w integracyjnej grze terenowej, poznając historię Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz kampusu położonego na Ursynowie. Zakończenie gry uatrakcyjnił Partner konferencji firma Animex Foods organizując piknik z marką Berlinki.

Program konferencji został wzbogacony o warsztaty Centrum Żywności i Żywienia, podczas których pracownicy naukowi Katedry Chemii, Katedry Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji, Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności, Katedry Technologii i Oceny Żywności oraz Koło Naukowe Technologów Żywności przedstawili uczestnikom ofertę badawczo-technologiczną Instytutu Nauk o Żywności SGGW w Warszawie.

Autor:Polskie Towarzystwo Technologów Żywności - Odział Warszawski
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Organizator:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.