Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Zafałszowania żywności - Nieidentyfikowalne ekologiczne migdały

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Na stronie Komisji Europejskiej 8 września opublikowano podsumowanie zafałszowań żywności z okresu lipiec-sierpień 2020. Najwięcej przypadków dotyczyło fałszowania ryb. Naszą uwagę zwróciła informacja o ekologicznych migdałach. Poprzednio informowaliśmy o zastępowaniu pistacji w wyrobach cukierniczych.

Nieidentyfikowalne ekologiczne migdały

We Włoszech karabinierzy z wydziału ds. Ochrony Rolno-Spożywczej (RAC) z Mesyny wraz z personelem Inspektoratu ds. Ochrony Jakości i Zwalczania Oszustw w Produktach Rolno-Spożywczych (ICQRF) z Katanii przejęli 97,7 ton ekologicznych migdałów, które były nieidentyfikowalne. Towar przejęto z firmy zlokalizowanej w prowincji Ragusa, a jego wartość oszacowano na 753 000 EUR. Firmę ukarano grzywną w wysokości zaledwie 1500 EUR.

Informacje o zafałszowaniach żywności i opakowań wprowadzamy na bieżąco do bazy Probase360 FoodFraud Scan.

Źródło: https://meridionews.it/articolo/88593/sequestrate-98-tonnellate-di-mandorle-biologiche-merce-dellazienda-di-ragusa-valeva-753mila-euro/

Wybierz temat: Food Fraud

Autor: Michał Snopkiewicz

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.