Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Żywność i składniki żywności pochodzące z kultur komórkowych – EFSA zaprasza na sympozjum naukowe

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Ostatnie postępy w dziedzinach takich jak inżynieria tkankowa, hodowla komórek i biologia syntetyczna utorowały drogę nowym technologiom i produktom w sektorze rolno-spożywczym. Wśród nich wyróżnia się żywność pochodzenia zwierzęcego lub roślinnego pochodząca z kultur komórkowych oraz składniki żywności wytwarzane w drodze precyzyjnej fermentacji.

W systemie UE tego rodzaju produkty wymagają zezwolenia przed wprowadzeniem na rynek w ramach różnych sektorowych ram regulacyjnych obejmujących doradztwo naukowe EFSA, takie jak przepisy dotyczące nowej żywności i dodatków do żywności. Dlatego istotne jest, aby metodologie oceny ryzyka i wiedza fachowa EFSA w tej dziedzinie były na bieżąco z tymi zmianami technologicznymi.

EFSA zaprasza do udziału w seminarium

Podczas seminarium naukowego, które odbędzie się w Brukseli w dn. 7-8 marca br. eksperci omówią bieżące trendy i badania na ten temat oraz wymogi dotyczące zapewnienia adekwatności oceny ryzyka EFSA.

Cele wydarzenia:

  • Zidentyfikować sektory w systemie rolno-spożywczym istotne dla żywności pochodzącej z kultur komórkowych i składników żywności;
  • Przegląd stanu wiedzy w zakresie odpowiednich koncepcji, technologii i produktów pochodnych;
  • Omówienie pojawiających się aspektów bezpieczeństwa i metodologicznych oraz ich wpływu na podejście EFSA do oceny ryzyka.

Dla kogo?

Wydarzenie jest skierowane do wszystkich zainteresowanych stron lub zaangażowanych w ocenę ryzyka związanego z żywnością pochodzącą z kultur komórkowych i składnikami żywności.

Rejestracja online

Rejestracja na to wydarzenie zostanie otwarta w lutym 2023 r.

Jeśli chcesz zostać powiadomiony o otwarciu rejestracji, wypełnij ten formularz.

  • Seminarium odbędzie się w Brukseli w Belgii. Wszystkie sesje plenarne będą również transmitowane online. Dalsze szczegóły zostaną przekazane po otwarciu rejestracji.
  • Wydarzenie odbędzie się w języku angielskim.
  • Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

Więcej: https://www.efsa.europa.eu/en/events/efsas-scientific-colloquium-27-cell-culture-derived-foods-and-food-ingredients

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności Dodatki i składniki Plant-based Przemysł mięsny

Autor: Katarzyna Oleksy

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.