Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Komisja organizuje pierwszy europejski panel obywatelski na temat ograniczania marnowania żywności

Kategoria: Biznes

Komisja jest gospodarzem pierwszego europejskiego panelu obywatelskiego w Brukseli, podczas którego obywatele mogą wyrazić swoją opinię na temat tego, jak zintensyfikować działania na rzecz ograniczenia marnotrawienia żywności w UE. 

Jest to pierwszy z nowej generacji paneli obywatelskich uruchomionych jako kontynuacja Konferencji w sprawie przyszłości Europy.

Ograniczenie odpadów, a szczególności żywności, jest przedmiotem wniosku legislacyjnego zawartego w programie prac Komisji na 2023 r., zgodnie z wnioskami Konferencji Przyszłości Europy i Strategią „od pola do stołu”. 

Panel będzie się spotykał między grudniem 2022 a lutym 2023.

Pierwsza sesja odbyła się się w dniach 16-18 grudnia w Brukseli. Otworzyła ją wiceprzewodnicząca ds. demokracji i demografii Dubravka Šuica oraz komisarz ds. zdrowia i bezpieczeństwa żywności Stella Kyriakides . 

Drugie spotkanie panelu odbędzie się online w dniach 20-22 stycznia. Sesja końcowa odbędzie się w dniach 10-12 lutego w Brukseli, a raport panelu zostanie przedłożony Komisji.

Źródło: KE

Autor: Komisja Europejska

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.