Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

2. edycja Food 4 Future - Bilbao światowym centrum foodtech’u

Kategoria: Biznes

W dn. 17-19 maja w Bilbao odbyło się międzynarodowe wydarzenie technologiczne - Food 4 Future, podczas którego 253 firmy zaprezentowały najnowsze innowacje, które zmieniają przemysł spożywczy. A 386 ekspertów z całego świata debatowało na temat przyszłości żywności w kontekście zrównoważonego rozwoju, cyfryzacji i nowych zwyczajach konsumentów.

Bilbao - światową stolicą branży foodtech

Ponad 7200 odwiedzających z ponad 25 krajów przyjechało do Bilbao, by poznać najnowsze innowacje i rozwiązania technologiczne, które zmieniają obecnie branżę spożywczą. Forum technologiczne Food 4 Future umacnia swoją pozycję jako międzynarodowy punkt odniesienia dla przemysłu spożywczego i napojów, gdzie zaprezentowane zostały wiodące innowacje w tym sektorze we wszystkich jego segmentach: mięso, napoje, rybołówstwo, nabiał, owoce i warzywa, zboża, przetwory i oleje.

Wśród promujących swoje innowacje i zachęcających do cyfryzacji przemysłu było ponad 250 wystawców, a wśród nich: EIT FOOD, Baskijski Klaster Żywności, AZTI, BASF, Buhler, Ibermática, Tecnalia, Chemometric Brain, BCC Innovation, TTAF, Eurecat, Blendhub, Latarnia, Technologie Multiscan, IFR SAU, Dassault Systèmes, CEIN, Agrobank, Beaz, Sener, Icex, Infor Software, T-Systems, CNTA, Convertix i Pal Robotics.

W tym roku Holandia była krajem gościnnym w uznaniu za swoją wiodącą pozycję w transformacji systemowej branży spożywczej, której orędownikiem jest naród. Holandia i Bilbao stworzyły synergie, aby wzmocnić relacje i promować prawdziwą transformację w przemyśle rolno-spożywczym, aby uczynić go bardziej cyfrowym, zrównoważonym i zautomatyzowanym.

Trzy dni wymiany wiedzy i doświadczeń

Food 4 Future World Summit 2022 to największy europejski kongres innowacji w branży spożywczej. Gdzie w ciągu trzech dni od 17 do 19 maja zaprezentowano i dyskutowano o:

  • najnowszych technologiach stosowanych w przemyśle spożywczym;
  • tworzeniu produktów roślinnych i czynnikach wpływających na zmianę diety współczesnego konsumenta;
  • zależnościach między zdrowiem a żywnością;
  • troską o zrównoważony rozwój i redukcję odpadów spożywczych;
  • i dźwigni transformacji, jaką stanowi technologia, aby przekształcić te wyzwania w możliwości biznesowe, które pomagają sektorowi pozostać jednym z głównych sektorów w światowej ekonomii.

Ponadto 386 ekspertów z całego świata zajęło się głównymi problemami związanymi z przeprojektowaniem modeli biznesowych w sektorze spożywczym. Wielkie nazwiska, takie jak José M. Ordovás, dyrektor ds. żywienia i genomiki w Uniwersytet Tufts; Andoni Luis Aduriz, szef kuchni i założyciel Mugaritz czy Dipika Matthias z Fundacji Billa i Melindy Gates’ów, dzielili scenę ze globalnymi organizacjami, takimi jak: Coca-Cola, Carrefour, Angulas Aguinaga, AZTI czy Blendhub, aby pomóc branży w dążeniu do większej wydajności i zrównoważonych systemów produkcyjnych, dzieląc się doświadczeniem z prowadzonych przez nich projektów, które już zakończyły się sukcesem.

2. edycja Food 4 Future z największą obecnością startupów

Food 4 Future 2022 to edycja, która zgromadziła większość międzynarodowych startupów. Na powierzchni wystawienniczej ponad 4000 metrów kwadratowych, wschodzące firmy ekosystemu foodtech miały możliwość zaprezentować swoje najnowsze innowacje, przełomowe produkty i usługi. Ponad 200 projektów wzięło udział w FoodTech Startup Forum, gdzie startupy reprezentowały tematykę: Agrotech, Przemysł 4.0, Automatykę, Chłodnictwo i Klimat, Przetwórstwo Spożywcze, Pakowanie i Naukę o Żywności; oraz w Get in the Ring Bilbao - inicjatywie promującej wschodzące talenty i przekazującą wiedzę o skalowaniu projektów, po raz pierwszy zorganizowanej w Kraju Basków przez organizację Get in the Ring i ICEX.

Food 4 Future - Expo Foodtech, organizowane przez NEBEXT i AZTI, odbyło się dzięki współpracy Rady Miasta Bilbao, Rady Prowincji Biskajskiej i rządu baskijskiego, a także wsparcia partnerów strategicznych takich jak: ICEX, EIT Food, ELIKA, Hazi, ILSI Europe, Food for Life Spain, Grupo Spri Taldea, Eatable Adventures, ERIAFF, FIAB, IASP (Międzynarodowe Stowarzyszenie Parków Naukowych i Obszary Innowacji) oraz Santelmo Business School.

Fotorelacja (kliknij zdjęcie, aby powiększyć) - fot. Janusz Olejnik, FoodFakty

  

  

 

 

Wybierz temat: Kongresy i Targi

Autor: FoodFakty Portal

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.