Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

3M zostaje pierwszym dostawcą testów, który uzyskał certyfikat AOAC PTM dla białka kokosowego

Kategoria: Procesy i Technologie

Szybki test białka kokosowego 3M ™, jakościowy immunochromatograficzny test typu lateral flow zaprojektowany do wykrywania białek kokosowych, uzyskał certyfikat AOAC® Performance Tested MethodsSM (PTM) numer 061903 od organizacji AOAC.

Przeprowadzenie testu wymaga minimalnego przygotowania próbki i krótkich okresów inkubacji, test może wykrywać zarówno przetworzone jak i nieprzetworzone białka kokosowe w wodzie z końcowego płukania w systemach mycia i dezynfekcji (CIP), próbek wymazów środowiskowych, surowców i gotowych produktów spożywczych.

Testy 3M zostały przetestowane przez niezależne laboratorium na końcowej wodzie z płukania CIP, powierzchniach ze stali nierdzewnej i różnych matrycach żywności, w tym ciastkach, jogurcie jagodowym, mleku sojowym, czekoladzie w proszku i lodach waniliowych. Dane zebrane w badaniach pokazują, że zestaw 3M Coconut Protein Rapid Kit jest niezawodną metodą wykrywania białek kokosowych w wybranych próbkach żywności i środowisku w stężeniach tak niskich jak 2 ppm.

Źródło: 3M

Autor:FoodFakty
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.