Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności

Kategoria: Biznes , Opakowania

Szanowni Państwo,

Serdecznie zapraszamy na webinarium REKOPOLU Organizacji Odzysku Opakowań na temat: „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności”. Przybliżymy Państwu obowiązujące regulacje prawne w temacie niemarnowania żywności, obowiązki przedsiębiorców w tym zakresie i poszukamy odpowiedzi na pytanie, dlaczego marnujemy żywność. Opowiemy również, jakie są możliwe narzędzia dla konsumenta, by aktywnie uczestniczyć w procesie niemarnowania żywności oraz co to znaczy, że opakowanie jest bezpieczne i atrakcyjne dla konsumenta, a także jak o to zadbać. Zapraszamy już 23 czerwca w godzinach 9:00-13:00.

Link do rejestracji:

https://forms.gle/jEUH9rjJHyU637m96,

link do wydarzenia na facebooku:

https://fb.me/e/2PWVRdoO1

W razie pytań zachęcamy do kontaktu: m.biernat@rekopol.pl

 

PROGRAM:

09:00-09:10 Rozpoczęcie webinarium i powitanie uczestników
Michał Mikołajczyk, prokurent Rekopol OOO S.A.

09:10-09:45 „Marnotrawni konsumenci? Alternatywny punkt widzenia na znany problem społeczny"
dr Ariel Modrzyk – Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

09:45-10:25 „Opakowania jako narzędzie ochrony żywności przed zmarnowaniem”
prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak – Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

10:25-10:50 „Marnowanie żywności a prawo: przepisy, rzeczywistość a konsument”
Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności

10:50-11:35 „Bezpieczeństwo opakowań z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością”
mgr inż. Marzena Pawlicka, Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny

11:35-11:40 przerwa

11:40-12:20 „Bezpieczeństwo opakowań ze stali do kontaktu z żywnością”
mgr inż. Marzena Pawlicka – Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny

12:20-12:55„Marka zaangażowana- w przestrzeni misji, strategii, zadań i kształtowania postaw i tożsamości”
Dyrektor Zarządzający Jakub Śwircz
Dyrektor Kreatywny dr hab. Maciej Konopka – Brandy Design

12:55-13:25 „Procesy przetwarzania zapakowanej żywności nieprzydatnej do spożycia”
Andrzej Kopeć, Prezes Zarządu Feniks Recykling sp. z o.o.
13:25-13:30 Zakończenie webinarium

Autor:REKOPOL ORGANIZACJA ODZYSKU OPAKOWAŃ S.A.
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Eko Kongresy i Targi Opakowania

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.