Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności

Kategoria: Biznes, Opakowania

Szanowni Państwo,

Serdecznie zapraszamy na webinarium REKOPOLU Organizacji Odzysku Opakowań na temat: „Bezpieczeństwo Opakowań i ochrona przed marnowaniem żywności”. Przybliżymy Państwu obowiązujące regulacje prawne w temacie niemarnowania żywności, obowiązki przedsiębiorców w tym zakresie i poszukamy odpowiedzi na pytanie, dlaczego marnujemy żywność. Opowiemy również, jakie są możliwe narzędzia dla konsumenta, by aktywnie uczestniczyć w procesie niemarnowania żywności oraz co to znaczy, że opakowanie jest bezpieczne i atrakcyjne dla konsumenta, a także jak o to zadbać. Zapraszamy już 23 czerwca w godzinach 9:00-13:00.

Link do rejestracji:

https://forms.gle/jEUH9rjJHyU637m96,

link do wydarzenia na facebooku:

https://fb.me/e/2PWVRdoO1

W razie pytań zachęcamy do kontaktu: m.biernat@rekopol.pl

 

PROGRAM:

09:00-09:10 Rozpoczęcie webinarium i powitanie uczestników
Michał Mikołajczyk, prokurent Rekopol OOO S.A.

09:10-09:45 „Marnotrawni konsumenci? Alternatywny punkt widzenia na znany problem społeczny"
dr Ariel Modrzyk – Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu

09:45-10:25 „Opakowania jako narzędzie ochrony żywności przed zmarnowaniem”
prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak – Centrum Bioimmobilizacji i Innowacyjnych Materiałów Opakowaniowych, Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie

10:25-10:50 „Marnowanie żywności a prawo: przepisy, rzeczywistość a konsument”
Marek Borowski, Prezes Zarządu Federacji Polskich Banków Żywności

10:50-11:35 „Bezpieczeństwo opakowań z tworzyw sztucznych do kontaktu z żywnością”
mgr inż. Marzena Pawlicka, Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny

11:35-11:40 przerwa

11:40-12:20 „Bezpieczeństwo opakowań ze stali do kontaktu z żywnością”
mgr inż. Marzena Pawlicka – Zakład Bezpieczeństwa Żywności, Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego - Państwowy Zakład Higieny

12:20-12:55„Marka zaangażowana- w przestrzeni misji, strategii, zadań i kształtowania postaw i tożsamości”
Dyrektor Zarządzający Jakub Śwircz
Dyrektor Kreatywny dr hab. Maciej Konopka – Brandy Design

12:55-13:25 „Procesy przetwarzania zapakowanej żywności nieprzydatnej do spożycia”
Andrzej Kopeć, Prezes Zarządu Feniks Recykling sp. z o.o.
13:25-13:30 Zakończenie webinarium

Wybierz obszar: Eko Kongresy i Targi Opakowania

Autor: REKOPOL ORGANIZACJA ODZYSKU OPAKOWAŃ S.A.

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn