Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Dig.IT Business Talk: Zdobądź środki na cyfrową transformację Twojej firmy

Kategoria: Biznes , Procesy i Technologie

Wkrótce rusza nabór do programu Dig.IT, który oferuje bezzwrotne dotacje na cyfryzację zakładów produkcyjnych.

Pula środków wynosi 140 mln zł, a pojedyncza firma może otrzymać nawet 850 000 zł na wdrożenie nowoczesnych technologii.

Firmy mikro, małe i średnie, które działają na rynku od co najmniej 5 lat i wykazują stabilność finansową mają bardzo wysokie szanse na uzyskanie grantu.

Środki można przeznaczyć m.in. na:

  • wdrożenie systemów ERP/MES/WMS
  • analitykę, chmurę, cyberbezpieczeństwo
  • szkolenia, sprzęt IT oraz integrację systemów.

CSB-System może wesprzeć zakłady produkcji żywności w przygotowaniu wniosków i planów transformacji.

Pomagamy:

  • przeanalizować kluczowe obszary działalności pod kątem nieefektywności i możliwości optymalizacji
  • dobrać technologie, które przyniosą realne korzyści
  • zachować zgodność z regulacjami krajowymi i europejskimi, takimi jak KSeF, JPK, ESG czy EURD (rozporządzenie UE w sprawie udostępniania na rynku unijnym i wywozu z UE niektórych towarów i produktów związanych z wylesianiem i degradacją lasów)
  • przygotować projekt, który spełni wymogi formalne i biznesowe.

Dlaczego warto działać już teraz?
Nabór rusza w 4. kwartale 2025 roku, ale firmy, które przygotują się wcześniej, mają największe szanse na uzyskanie dotacji. Samo wdrożenie projektu trwa średnio 12-18 miesięcy.

Co można stracić, nie biorąc udziału w Dig.IT?

  • do 850 000 zł bezzwrotnego wsparcia
  • szansę na wdrożenie nowoczesnych narzędzi za połowę ceny
  • i przede wszystkim - przewagę konkurencyjną.

Połączenie programu Dig.IT z doświadczeniem branżowego specjalisty IT umożliwi zakładom produkcji żywności przeprowadzenie cyfrowej transformacji w sposób przemyślany i ukierunkowany na cele biznesowe.

Cyfryzacja nie musi oznaczać rewolucji. Może być prowadzona w sposób uporządkowany, oparty na strategii, konkretnych działaniach i współpracy z ekspertami branżowymi.

To nie jest zmiana dla samej zmiany. To inwestycja, która przekłada się na sprawniejsze procesy i silniejszą pozycję rynkową - teraz i na lata.

 

Zachęcamy do obejrzenia krótkiego, 15-minutowego wywiadu.

Nasi eksperci

Zdjęcie eksperta

Arkadiusz Krzywiński

Ekspert ds. ERP dla branży spożywczej. Odpowiedzialny za rozwój nowej działalności oraz utrzymanie relacji z obecnymi klientami. Oprócz udanych realizacji projektów w przemyśle spożywczym, posiada także ponad 20-letnie doświadczenie w zakresie cyfryzacji zakładów mięsnych.

Zdjęcie eksperta

Adrian Bogacz

Ekspert ds. ERP dla branży spożywczej. Odpowiedzialny za wsparcie cyfrowej transformacji w branży piekarsko-cukierniczej oraz za rozwój nowej działalności w sektorze przetwórstwa warzyw i owoców i utrzymanie relacji z obecnymi klientami. Poza zawodowym zainteresowaniem procesami produkcji żywności, prywatnie interesuje się gotowaniem.

Zobacz nagranie poniżej i przekonaj się, że cyfryzacja może być prostsza niż myślisz!


Dig.IT. Zdobądź środki na cyfrową transformację firmy

Autor:CSB-System Polska Sp. z o.o.
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Procesy i Technologie

Materiał filmowy przygotowany przez:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.