Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Dobra passa na rynku zbóż trwa

Kategoria: Biznes

Rok 2021 przyniósł rekordowo wysokie krajowe zbiory zbóż i ich rekordowe ceny, a także dalszy wzrost eksportu. Jak ta sytuacja przełożyła się na marże w sektorze młynarskim, piekarniczym, cukierniczym oraz producentów pasz komentuje Jakub Czugała, Analityka Sektora Food&Agri BNP Paribas Bank Polska S.A.

 

 

Źródło: www.agronomist.pl

Wybierz temat: Przemysł piekarski

Autor: BNP Paribas

BNP Paribas

Jakub Czugała
Analityk Sektora Food&Agri
BNP Paribas Bank Polska S.A.

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

  • 27.08.2021

    Co czeka producentów drobiu w II połowie roku?

    Eksport mięsa drobiowego z Unii Europejskiej w drugiej połowie roku będzie spadał, co wynika głównie z ograniczeń będących konsekwencją grypy ptaków. Duże znaczenie dla rynku drobiu ma Brexit i związana z tym zmiana struktury partnerów handlowych po stronie Wielkiej Brytanii. 

     

    Czytaj więcej
  • 26.08.2021

    Dynamiczna sytuacja na światowym rynku cukru

    Trudne warunki pogodowe w Brazylii, problemy z produkcją cukru w Kolumbii, strategiczne decyzje dotyczące wykorzystania cukru w Indiach, ogromny skok cen cukru w Rosji – to wybrane czynniki kształtujące aktualną sytuację na światowym rynku tego surowca. Jak wygląda sytuacja w Polsce?

    Czytaj więcej
  • 19.08.2021

    Sytuacja na światowym rynku soków owocowych

    Pomimo osłabienia cen skupu jabłek, ceny polskiego koncentratu soku jabłkowego utrzymują się na poziomie 1,05-1,10 Euro za kilogram, podczas gdy chińskie ceny koncentratu nieznacznie spadły. Według najnowszych prognoz Brazylia wyeksportuje w tym sezonie 1,05 milionów ton...

    Czytaj więcej

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.