Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

EIT Food MAKEit – Warsaw 2020 MAKEit Fruit & Veg Hybrid MAKEathon

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

W dniach 14-26 listopada odbywa się Warsaw 2020 MAKEit Fruit & Veg Hybrid MAKEathon. Projekt skupia się na tworzeniu nowych rozwiązań i koncepcji produktów, które pomogą sprawić, że spożycie owoców i warzyw stanie się bardziej zrównoważone. Realizacja projektu odbywa się przy udziale kilku dużych firm z sektora owoców i warzyw, które zapewniają wsparcie uczestnikom wyzwania. A gospodarzem jest Uniwersytet Warszawski.

O projekcie EIT Food MAKEit

Projekt EIT Food MAKEit to projekt żywnościowy o dużym znaczeniu na skalę światową, w którym podejmowane są wyzwania z różnych obszarów łańcuchach dostaw żywności, w tym: owoców i warzyw, cukru, kakao, nabiału, mięsa, pieczywa oraz owoców morza, związane z zapotrzebowaniem na zdrową i zrównoważoną żywność oraz poszukiwaniem rozwiązań problemów tych branż. Projekt współfinansowany przez Uniwersytet Warszawski i EIT Food prowadzony przez Cambridge University, umożliwia przedsiębiorcom z branży rolno-spożywczej odkrywanie, rozwijanie i skalowanie pomysłów.

Projekt MAKEit zapewnia przestrzeń do wspólnego tworzenia poprzez MAKEathony. Są to konkursy na innowacje, w których podejmowane są wyzwania branżowe z całego łańcucha dostaw żywności. Podczas MAKEatonów uczestnicy pracujący w zespołach opracowują swoje nowatorskie koncepcje i prototypy rozwiązań będące odpowiedzą na te wyzwania. Korzystają przy tym z wysokiej jakości sprzętu i wsparcia ekspertów w celu kształtowania propozycji handlowych i fizycznych prototypów.

Cele projekt MAKEit osiągane są przez:

  1. Wykorzystanie dostępnych informacji i wyzwań stojących przed przemysłem do informowania uczestników MAKEatonów o specyfice łańcuchów żywnościowych.
  2. Projektowanie i realizację serii MAKEatonów w całej Europie, w ramach których różne zainteresowane strony spotykają się w celu znalezienia rozwiązań dla konkretnych wyzwań stojących przed przemysłem w poszczególnych łańcuchach wartości.
  3. Stworzenie sieci "przestrzeni dla producentów", które koncentrować będą się na produktach rolno-spożywczych, możliwości ich rozwijania i produkcji, jak również pozyskiwania dalszych zasobów do tworzenia prototypów.
  4. Budowanie zdolności w zakresie projektowania i realizacji MAKEatonów i związanych z nimi działań (w tym wspieranie pomysłów wykraczających poza MAKEatony) poprzez szkolenie specjalistów w celu rozwijania zdolności przedsiębiorczych w całym łańcuchu wartości żywności w Europie.

Opierając się na infrastrukturze stworzonej w 2019 r. w ramach projektu MAKEit, partnerzy EIT Food zrealizowali dotąd 15 MAKEathonów w całej Europie, oferując rozwiązania istotnych wyzwań związanych z łańcuchem wartości.

Partnerami EIT Food w projekcie MAKEit są: Cambridge University, Uniwersytet Warszawski, ETH Zurych, Queen's University Belfast, Universidad Autónoma de Madrid (UAM), AZTI, Swiss Food Research, VTTT Technical Research Centre of Finland Ltd, German Institute of Food Technologies (DIL), Matis i Rikolto.

Uniwersytet Warszawski gospodarzem Warsaw 2020 MAKEit Fruit & Veg Hybrid MAKEathon

Uniwersytet Warszawski jako partner konsorcjum EIT Food MAKEit jest gospodarzem MAKEathonu, który odbywa się w Warszawie w dniach od 14 do 26 listopada. MAKEathon skupia się na tworzeniu nowych rozwiązań i koncepcji produktów, które pomogą sprawić, że spożycie owoców i warzyw stanie się bardziej zrównoważone, nie tylko podczas pandemii COVID-19, ale także w przypadku przyszłych zakłóceń, takich jak np. ekstremalne warunki klimatyczne i inne pandemie.

30 uczestników z: Republiki Korei, Indonezji, Indii, Pakistanu, Nigerii, Republiki Południowej Afryki, Rosji, Turcji, Włoch, Grecji, Białorusi, Polski, Hiszpanii, Wielkiej Brytanii i Haiti pracuje nad koncepcjami i prototypami produktów, które pomogą złagodzić różne problemy związane z potencjalnym wpływem na społeczeństwa. Realizacja projektu odbywa się przy udziale kilku dużych firm z sektora owoców i warzyw, które zapewniają wsparcie uczestnikom wyzwania. Seria wydarzeń online odbywa się we współpracy ze Stowarzyszeniem Robisz.to.

Źródło: EIT Food

Wybierz temat: Kongresy i Targi Owoce i warzywa Procesy i Technologie

Autor: EIT Food

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.