Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Ekologiczne supermarkety BIO Carrefour oraz Bio Family

Kategoria: Biznes

Kolejne sieci decydują się na otwarcie wyspecjalizowanych sklepów, w których oferowane są wyłącznie produkty ekologiczne. Do tego grona dołączył Carrefour oraz Bio Family.

W listopadzie 2019 r. sieć Carrefour otworzyła w Warszawie pierwszy BIO Carrefour, gdzie sprzedawane są tylko produkty spod znaku ekoliścia. Sklep mieści się przy ulicy Marszałkowskiej 87 i jednocześnie jest 900 sklepem Carrefour w Polsce. Oprócz 153 m² powierzchni handlowej BIO Carrefour oferuje również 27 m² kącika kawowego oraz strefę „Food To Go”, gdzie dostępne są zdrowe przekąski, zupy czy kanapki. Sklep jest czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 7:30 - 21:30 oraz 8:30 - 20:30 w soboty i niedziele handlowe.

Ciekawą alternatywą dla osób chcących robić zakupy w innych terminach, ustawowo niehandlowych, są markety Bio Family, które czynne są przez 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu. Jest to możliwe nawet pod rządami obecnie obowiązujących przepisów, ponieważ sklepy funkcjonują w systemie bezobsługowym, a na terenie obiektu nie znajduje się nawet ochrona - jedyne zabezpieczenie stanowi monitoring. Oczywiście w wyznaczonych dniach i godzinach możliwe jest również dokonywanie zakupów w konwencjonalnej formie.

Aktualnie sieć Bio Family posiada 6 sklepów w całej Polsce (w Poznaniu, w Swarzędzu, w Łodzi, we Wrocławiu oraz w Warszawie). Niebawem ta lista ma rozszerzyć się o kolejne miasta takie jak Kraków, Gdańsk czy Gdynię. Jednakże na tym nie koniec, ponieważ Bio Family planuje dalszy rozwój na polskim rynku. Podmioty zainteresowane wynajęciem powierzchni pod nowe sklepy mogą kontaktować się z Bio Family pod adresem https://familybio.pl/ekspansja/.

Źródła:

https://media.carrefour.pl/pr/otwarcie-pierwszego-w-polsce-sklepu-carrefour-bio-w-warszawie-2019-11-14/471486

https://familybio.pl

https://businessinsider.com.pl/media/prasa/market-bezobslugowy-bio-family/dw17m0w 

Wybierz temat: Eko

Autor: Magdalena Wolska

Magdalena Wolska

Prawnik, ekonomista. Doktorant w Instytucie Nauk Prawnych Polskiej Akademii Nauk (PAN) w Warszawie, gdzie w Zakładzie Prawa Rolnego i Żywnościowego przygotowuje rozprawę doktorską dotyczącą rolnictwa ekologicznego.

kontakt: m.wolska@doktorant.inp.pan.pl

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.