Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Już w maju roślinny sektor spożywczy spotka się po raz czwarty na New Food Forum

Kategoria: Biznes

Czwarta edycja, kluczowego w roślinnej branży spożywczej, wydarzenia New Food Forum odbędzie się już 11 maja 2023 w Centrum Nauki Kopernik w Warszawie. Eksperci i praktycy spotkają się, aby dyskutować o przyszłości wciąż rosnącego rynku i wymieniać się doświadczeniem z roku pełnego wyzwań.

New Food Forum to największa w Polsce konferencja w całości poświęcona tematowi alternatywnych źródeł białka i żywności roślinnej. Czwarta edycja wydarzenia, podobnie jak poprzednie, ma na celu zgromadzenie kluczowych interesariuszy z branży spożywczej w celu wymiany wiedzy i doświadczenia, a także networking.

Najnowsze badania rynku wskazują, że branża roślinnych alternatyw nieco wolniej niż wcześniej, ale konsekwentnie, bije kolejne rekordy sprzedaży. Choć spowolnienie spowodowane wysoką inflacją jest zauważalne, roślinne odpowiedniki produktów mlecznych i mięsa wciąż rosną szybciej niż ich tradycyjni konkurenci. Tym bardziej ważne jest, aby kreować wartościową przestrzeń do zwiększania wiedzy w spożywczej branży roślinnej. Dlatego właśnie stworzyliśmy New Food Forum” - mówi Patrycja Homa, Prezeska Fundacji ProVeg.

W pierwszej części spotkania prelegenci przedstawią najnowsze dane dotyczące zachowań konsumenckich w sektorze roślinnych alternatyw mięsa i nabiału. Następnie zaproszeni podczas pierwszego panelu eksperci będą dyskutować o przyszłości sektora alternatywnych źródeł białka, a drugi panel dyskusyjny poświęcony będzie roślinnym trendom w sieciach handlowych. Druga część wydarzenia to dwie sceny i cztery bloki tematyczne: “Składniki, zdrowie, zrównoważony rozwój”, “Konsumenci i komunikacja”, “Rozwój i finansowanie” oraz “Zmiany systemowe”, czyli mnóstwo praktycznej wiedzy m.in. dotyczącej wzbogacania produktów roślinnych w wartości odżywcze czy skutecznego pozyskiwania środków na realizację projektów.

New Food Forum to również strefa wystawców, która jest nie tylko przestrzenią do networkingu, ale również możliwością spróbowania roślinnych nowości. Swój udział potwierdzili m.in. Plantway, MyEgg, Zdrowidło, SERio, Brenntag, ProteinRise, VEGETUS, Lutkala, Food Pack, World Food Poland i inni. W ramach przerwy kawowej, uczestnicy będą mieli również możliwość spróbowania kultowej alternatywy dla mleka Oatly.

‍”Jesteśmy u progu jednej z najszybszych i najbardziej konsekwentnych transformacji systemu żywnościowego od czasu, gdy ludzie zaczęli udomawiać rośliny i zwierzęta. Sprzedaż produktów roślinnych gwałtownie rośnie, a rolnictwo komórkowe i precyzyjna fermentacja mają potencjał, aby na zawsze zmienić sposób uprawy żywności.” - mówi Patrycja Homa, Prezeska Fundacji ProVeg, organizatora NFF.

Szczegółowa agenda oraz bilety dostępne są online: www.newfoodforum.pl

Partnerami Strategicznymi New Food Forum 2023 są Ambasada Królestwa Niderlandów w Polsce, DSM, EIT Food, FOOD LAW Centrum Prawa Żywnościowego i Produktowego, Garden Gourmet, Hortimex, Oatly, Violife, a Partnerami Wspierającymi: Advalue, Sodexo, V-Label.

 

Wybierz temat: Kongresy i Targi Plant-based

Autor: ProVeg

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Organizatorem jest:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.