Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Kellogg z fabryką w Kutnie podbija rynek

Kategoria: Biznes

Fabryka Pringles w Kutnie, reprezentująca amerykański koncern spożywczy Kellogg, zakończyła rozbudowę, o czwartą linię produkcyjną. Rekordowy projekt jest spektakularnym osiągnięciem fabryki popularnych przekąsek Pringles w Polsce.

Globalny zarząd firmy Kellogg wybrał fabrykę w Kutnie (ŁSSE), aby zainwestować 540 mln złotych w stworzenie czwartej linii Pringles. Zrealizowana inwestycja jest jedną z największych w ŁSSE i daje pracę ponad 100 dodatkowym specjalistom. Jest to kolejna inwestycja, w której Kellogg stawia na zrównoważony rozwój.

- Podczas tej rozbudowy wprowadziliśmy szereg innowacyjnych rozwiązań, które pozwolą na zmniejszenie zużycia energii i efektywny odzysk ciepła. Zaplanowano między innymi zmniejszenie kubatury budynku, zastosowanie najbardziej efektywnego oświetlenia LED, oraz optymalizację systemu wentylacji z odzyskiem ciepła. Oprócz oszczędności w zużyciu energii, zmniejszyliśmy również o połowę zużycie kabli, redukując tym samym zużycie tworzyw sztucznych, miedzi i stali potrzebnych do budowy czwartej linii w Kutnie. Projekt trwał niespełna dwa lata, dzięki czemu rozbudowa fabryki w Kutnie stała się sukcesem naszego koncernu, umożliwiając zwiększenie produkcji o 120 milionów puszek Pringles rocznie - komentuje Johan Van Batenburg, Dyrektor Zakładu w Kutnie.

Rozwój polskiej fabryki wynika z rosnącego popytu na Pringlesy i rozwijającego się biznesu Pringles w Europie. Produkty z kutnowskiej fabryki trafiają na półki sklepów w 16 krajach świata, w 18 różnych smakach popularnych Pringlesów.

Obecnie fabryka zatrudnia 555 pracowników oraz 220 etatowych podwykonawców zatrudnionych przez firmy zewnętrzne. Fabryka w Kutnie współpracuje z dedykowaną fabryką opakowań zlokalizowaną obok Kellogg, która zatrudnia kolejnych 140 osób.

Polska fabryka jest laureatem konkursu Bezpieczny Pracodawca i zdobywcą prestiżowego certyfikatu Great Place To Work, a wspomniana rozbudowa czwartej linii produkcyjnej została uznana za najbezpieczniejszą budowę w regionie.

 

Wybierz temat: Nowości rynkowe Procesy i Technologie Przemysł piekarski

Autor: Kellogg

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.