Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Komisja zatwierdza dwie uprawy genetycznie zmodyfikowane do stosowania w żywności i paszy

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Komisja zatwierdziła genetycznie zmodyfikowany rzepak i odnowiła zezwolenie na genetycznie zmodyfikowaną soję do celów spożywczych i paszowych. Zatwierdzenie przez Komisję pozwala jedynie na utylizację do celów spożywczych i paszowych i nie zezwala na uprawę w UE.

Te genetycznie zmodyfikowane uprawy zostały poddane kompleksowej i rygorystycznej procedurze, która zapewnia wysoki poziom ochrony zdrowia ludzi i zwierząt oraz środowiska.

Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) wydał ocenę naukową, w której stwierdził, że te genetycznie zmodyfikowane organizmy (GMO) są równie bezpieczne jak ich konwencjonalne odpowiedniki. Państwa członkowskie nie osiągnęły większości kwalifikowanej za lub przeciw zezwoleniu w ramach stałego komitetu i następującego po nim komitetu odwoławczego. Zezwolenia są ważne przez 10 lat, a wszelkie produkty wytworzone z tych GMO będą podlegały surowym unijnym przepisom dotyczącym etykietowania i identyfikowalności.

Więcej informacji na temat GMO w UE można znaleźć tutaj

Źródło: KE

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności

Autor: Komisja Europejska

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.