Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Konferencja ZPM - podsumowanie

Kategoria: Biznes

,,Brexit – i co dalej?”, ,,Dobrostan zwierząt – jak być lepszym?”, czy ,,Funkcjonowanie przedsiębiorstw w dobie występowania chorób zakaźnych zwierząt”, to tylko kilka  z licznych zagadnień poruszanych na zorganizowanej przez Związek Polskie Mięso w dniu 14 luty branżowej konferencji, na którą zaproszono przedstawicieli przemysłu mięsnego oraz inspekcji weterynaryjnej. Konferencja ,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną” odbyła się  w Centrum Konferencyjno-Wypoczynkowym Pałac i Folwark w Łochowie. Spotkanie było okazją nie tylko do zgłębienia wiedzy od szerokiego grona prelegentów ale również okazją do dyskusji na temat aktualnej sytuacji branży i wymianie poglądów. Wydarzenie było objęte patronatem honorowym Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Głównego Lekarza Weterynarii oraz Państwowego Instytutu Weterynaryjnego –PIB w Puławach, a także Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa.

Konferencję oficjalnie otworzyli prezes Związku Polskie Mięso - Witold Choiński oraz Jerzy Rey Przewodniczący Rady ZPM. Pierwszy z wykładów zatytułowany ,,Brexit – i co dalej?” wygłosiła Anna Galica – dyrektor Biura ds. Unii Europejskiej i Współpracy z Zagranicą Głównego Inspektoratu Weterynarii oraz Stephen Stelle – pierwszy sekretarz w Ambasadzie Brytyjskiej. Następnie wystąpił wieloletni członek kierownictwa Głównego Inspektoratu Weterynarii dr Krzysztof Jażdżewski porywając uczestników zagadnieniem: ,,Funkcjonowanie przedsiębiorstw w sobie występowania chorób zakaźnych zwierząt”. Pierwszą część wykładów zakończyło wystąpienie przedstawiciela firmy SaneChem  omawiając ,,Dostosowanie technologii mycia i dezynfekcji do rosnących zagrożeń bezpieczeństwa żywności”. Po przerwie rolę krajowych laboratoriów referencyjnych PIWet-PIB w Puławach w systemie weterynaryjnej ochrony zdrowia publicznego omówił dr hab. Mirosław Polak – prof. nadzw.  z Zakładu Wirusologii PIW-PIB w Puławach, a o bioasekuracji w zakresie ASF od fermy po zakład opowiedzieli przedstawiciele firmy CID LINES: Marcin Strzelczyk oraz Łukasz Kowalski.

Podczas ostatniego, panelu wystąpił Arkadiusz Wasiczek dyr. Naukowo-techniczny firmy Agri Plus prowadząc niezwykle ciekawe wystąpienie ,,Dobrostan zwierząt – jak być lepszym?”. Następnie głos na temat ekonomicznej przyszłości branży zajął przedstawiciel Banku Credit Agrocole – Jakub Olipra. Całość konferencji zamknął wykład dr n. wet. Katarzyny Lasieckiej reprezentującej grupę CEDROB S.A. na temat zasad przemieszczania zwierząt oraz znakowania mięsa pochodzącego ze stref.

Wydarzenie organizowane przez Związek Polskie Mięso zwieńczyła uroczysta kolacja, która była okazją do dyskusji i podsumowania konferencji, a także wymiany poglądów i opinii na bieżące tematy dotyczące branży mięsnej.

Dziękujemy

SPONSOROM ZŁOTYM:

CID LINES Sp. z o.o.

SaneChem sp. z o.o.

Credit Agricole Bank Polska S.A.

SPONSOROM SREBRNYM:

Lester Polymers Sp. z o.o.

Druk Ekspres Sp. z o.o.

Henry Kruse sp. z o.o.

Wydarzenie objęte zostało szerokim patronatem medialnym:

 

Autor:Związek Polskie Mięso
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.