Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Portal FoodFakty ma zaszczyt zaprosić Państwa na organizowane przez Związek Polskie Mięso spotkanie branżowe: ,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną", które odbędzie się w dniach 14-15.02.2019r. w Hotelu Centrum Konferencyjno-Wypoczynkowe Pałac i Folwark Łochów.
W trakcie spotkania poruszone zostaną tematy związane z:
- problemami chorób zakaźnych zwierząt
- technologią mycia i dezynfekcji
- bioasekuracją w zakresie ASF
- rolą laboratoriów PIWet-PIB w zakresie ochrony zdrowia publicznego
- prognozami na rok 2019
Przeczytaj także
Ceny wieprzowiny w Europie utrzymują się na niskim poziomie. Na początku grudnia br. średnia cena żywca wieprzowego, według danych Komisji Europejskiej, była o 0,2% wyższa niż tydzień wcześniej, jednak o 0,8% niższa niż miesiąc wcześniej oraz 4,9% niższa wobec analogicznego okresu przed rokiem...
Naukowcy Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA) stwierdzili, że opryskiwanie i zanurzanie tusz wieprzowych w kwasach mlekowym oraz octowym nie stanowią zagrożenia dla bezpieczeństwa, ale jedynie kwas mlekowy jest bardziej skuteczny w zwalczaniu patogenów niż czyszczenie tusz wieprzowych wodą...
Portal FoodFakty ma zaszczyt zaprosić Państwa na organizowane przez ZwiązekPolskie Mięso spotkanie branżowe: ,,Bezpieczeństwo żywności – nadzór, podział kompetencji oraz doświadczeń we współpracy pomiędzy służbami weterynaryjnymi a branżą mięsną", które odbędzie się w daniach...