Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Konsolidacja na rynku laboratoryjnym - Hamilton przejmuje UO - Technologia Sp. z o.o

Kategoria: Biznes

Grupa J.S. Hamilton poinformowała o podpisaniu umowy transakcji dotyczącej nabycia większościowego pakietu udziałów w polskim podmiocie UO - Technologia Sp. z o.o. z siedzibą w Słomczynie.

Intencją Hamiltona jest stworzenie na bazie połączonych biznesów „Centrum Kompetencji Pestycydowych”, gdzie funkcje laboratoryjne, handlowo – marketingowe oraz inne związane z tą działalnością biznesową zostaną scentralizowane i będą zarządzane wspólnie pod nazwą „Hamilton UO Technologia".

UO – Technologia to nowoczesne laboratorium z wysoko wykwalifikowanym personelem, dysponujące wysokiej klasy sprzętem laboratoryjnym, zapewniające najwyższe standardy otrzymywanych wyników badań. Firma specjalizuje się w badaniach pozostałości pestycydów w owocach i warzywach.

Hamilton oferuje swoim Klientom szeroki wachlarz usług laboratoryjnych, kontrolnych oraz certyfikacyjnych, będąc przykładem organizacji łączącej w sposób kompleksowy szerokie spektrum badań analitycznych prowadzonych we własnych laboratoriach z usługami rzeczoznawczo-kontrolnymi i certyfikacją.

- Świat wokół nas nieustannie się zmienia, dlatego jeśli chcemy rozwijać się jako firma, musimy aktywnie uczestniczyć w tych zmianach, rozumieć panujące oraz zbliżające się trendy i zapotrzebowanie rynkowe. Stąd też decyzja o przejęciu pakietu większościowego w Spółce UO-Technologia. Jest to jeden z liderów rynku badań pozostałości pestycydów, a te badania, w dobie szczególnego zainteresowania konsumentów zdrową żywnością, zyskują na znaczeniu – mówi Artur Waśkiewicz, wiceprezes Zarządu J.S Hamilton.

Hamilton, ze względu na swoją pozycję rynkową w Polsce oraz sieć placówek w regionie Europy Środkowej i Wschodniej, to idealny partner do rozwoju zbudowanego przez nas laboratorium – dodał Adam Jeznach, jeden z założycieli i udziałowców Spółki UO – Technologia.

Umowa nabycia udziałów weszła w życie z dniem 08.03.2019.

Autor: informacje prasowe Hamilton

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.