Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Konsultacje społeczne EFSA w sprawie wymagań technicznych dotyczących obecności małych cząstek, w tym nanocząstek w żywności i paszach

Kategoria: Składniki Żywności

Komitet naukowy EFSA rozpoczął otwarte konsultacje dotyczące wymagań technicznych wymagań dla ustalenia obecności małych cząstek, w tym nanocząstek w produktach żywnościowych i paszowych. Niniejszy dokument określa wymagania informacyjne dotyczące zastosowań w regulowanych obszarach produktów żywnościowych i paszowych oraz ustanawia kryteria oceny obecności frakcji małych cząstek. Wymagania te mają zastosowanie do cząstek wymagających szczególnej oceny w nanoskali w materiałach konwencjonalnych, które nie spełniają definicji inżynierii nanomateriału określonej w rozporządzeniu w sprawie nowej żywności (UE) 2015/2283. Niniejsze wytyczne uzupełniają wytyczne dotyczące nanonauki i nanotechnologii przyjęte przez Komitet Naukowy EFSA w 2018 r.

Zainteresowane strony są proszone o przesyłanie pisemnych komentarzy do 09/09/2020. Aby przesłać komentarz skorzystaj z szablonu elektronicznego. Aby przesłać dodatkowe dane w celu obsługi komentarzy lub plików, w narzędziu dostępna jest funkcja przesyłania (dla maksymalnego rozmiaru pliku 1 Mb). W przeciwnym razie możesz również skontaktować się z funkcjonalną skrzynką pocztową SCER.PublicConsult.EUS.007@efsa.europa.eu

Uwaga: komentarze nie będą uwzględniane, jeśli:

  • są przesyłane po dacie zakończenia konsultacji
  • są prezentowane w formie innej niż przewidziana w instrukcjach i szablonie
  • nie są powiązane z treścią dokumentu
  • zawierać skargi na instytucje, osobiste oskarżenia, nieistotne lub obraźliwe oświadczenia lub materiały
  • są związane z aspektami polityki lub zarządzania ryzykiem, które są poza zakresem działalności EFSA.

EFSA oceni wszystkie zgłoszone uwagi zgodnie z powyższymi kryteriami. Uwagi zostaną następnie rozpatrzone przez odpowiedni panel EFSA i uwzględnione, jeśli okażą się istotne.

Wkłady objęte prawem autorskim

Osoby lub organizacje uczestniczące w konsultacjach publicznych EFSA są odpowiedzialne za zapewnienie, że posiadają wszystkie prawa niezbędne do ich przedłożenia i późniejszej publikacji przez EFSA. Komentarze powinny między innymi być chronione prawami autorskimi, biorąc pod uwagę politykę przejrzystości EFSA i praktykę publikowania wszystkich zgłoszeń. W przypadku, gdy zgłoszenie odtwarza treści stron trzecich w postaci wykresów, wykresów lub obrazów, komputer PC powinien uzyskać wymagane uprzednie pozwolenia posiadacza (posiadaczy) praw.

Publikacja wkładów

Wkład zostanie opublikowany i może być ponownie wykorzystany przez EFSA w innym kontekście. Należy zauważyć, że uwagi przesłane osobiście przez osoby prywatne zostaną opublikowane jako takie, wskazując imię i nazwisko autora, chyba że autor przedstawi istotne uzasadnienie ochrony. Wkłady złożone w imieniu organizacji są również publicznie dostępne i przypisywane danej organizacji.

Prześlij uwagi (termin: 9 września 2020 r.)

>> Szkic dokumentu <<

 

Źródło: EFSA

Autor: Jakub Ostaszewski

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.