Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Mięso hodowlane dostępne w sklepie spożywczym w Singapurze

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Kalifornijska firma Good Meat poinformowała, że po raz pierwszy w historii mięso hodowlane można kupić w sklepie detalicznym i przygotowywać z niego potrawy samodzielnie w domu. Puki co sprzedaż prowadzi jeden sklep spożywczy w Singapurze, a produkt składa się zaledwie z 3% mięsa hodowlanego w połączeniu ze składnikami roślinnymi.

Produkt Good Meat 3, jest już dostępny w dziale mrożonek w Huber's Butchery, jednym z czołowych singapurskich producentów i dostawców wysokiej jakości produktów mięsnych.

Good Meat była pierwszą na świecie firmą produkującą mięso hodowlane, która otrzymała krajowe zezwolenie na sprzedaż, które nastąpiło w grudniu 2020 r. w Singapurze. Firma szybko rozpoczęła tam degustacje w małych ilościach w restauracjach, ale w zeszłym roku zakończyła produkcję i dystrybucję w tym kraju, aby dalej rozwijać swoją technologię.

W Stanach Zjednoczonych 21 czerwca 2023 r. firmy Good Meat i Upside Foods uzyskały jednocześnie zezwolenia USDA i FDA i obie pozostają jedynymi firmami zajmującymi się hodowlą mięsa hodowlanego (obie produkujące kurczaki) zatwierdzone. Tutaj również obie firmy rozpoczęły degustacje w restauracjach, ale żadna z nich nie była w stanie wyprodukować wystarczającej ilości produktu, aby wprowadzić go do sklepów.

Źródło: https://www.goodmeat.co/

 

Autor:Katarzyna Oleksy
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Dieta i zdrowie Plant-based Procesy i Technologie

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.