Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Migracja pierwszorzędowych amin aromatycznych z produktu łopatka kuchenna ażurowa nylonowa NAVA

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

W wyniku kontroli urzędowej Państwowej Inspekcji Sanitarnej stwierdzono niezgodność polegającą na migracji pierwszorzędowych amin aromatycznych z wyrobu do kontaktu z żywnością określonego poniżej.

Pierwszorzędowe aminy aromatyczne to substancje szkodliwe dla zdrowia, które nie powinny znajdować się w żywności.

Szczegóły dotyczące produktu:

Produkt: Łopatka kuchenna ażurowa nylonowa
Numer partii: 111.21.05.21
Kod kreskowy: 5205746135183
Importer: NAVA SA 12 th klm O.N.R. Thessaloniki - Kilkis, GR 57008, Greece 

Działania podjęte przez przedsiębiorców i organy urzędowej kontroli:

Grupa Orion Sp. z o.o., ul. Obrońców Westerplatte 73A, 40-335 Katowice podjęła decyzję o wycofaniu produktu o powyższym numerze partii z rynku. Proces wycofania produktu z rynku jest w toku.

Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej prowadzą postępowanie wyjaśniające
w przedmiotowej sprawie.

Zalecenia dla konsumentów:

Nie należy używać produktu wskazanego w komunikacie do kontaktu z żywnością.

Źródło: GIS

Wybierz obszar: Bezpieczeństwo żywności Inspekcje Państwowe Wycofania z rynku

Autor: Główny Inspektorat Sanitarny

Przeczytaj także

Zapisz się do newslettera

Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!

Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:

Zapisz się
Facebook Twitter LinkedIn