Bezpieczeństwo żywności i żywienia - komentarz
Centrum Prawa Żywnościowego
Wielka Brytania wprowadziła ograniczenia w promocji żywności zawierającej znaczne ilości tłuszczów, cukrów lub soli (High in Fat, Sugar and Salt – HFSS). Jakie to niesie konsekwencje dla polskich eksporterów?
Przeczytaj także
Przedstawiono projekt rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi w sprawie maksymalnej ilości żywności zbywanej w ramach rolniczego handlu detalicznego do zakładów prowadzących handel detaliczny z przeznaczeniem dla konsumenta finalnego oraz zakresu i sposobu jej dokumentowania.
Projektowana nowelizacja ustawy z dnia 13 czerwca 2013 r. o gospodarce opakowaniami i odpadami opakowaniowymi przewiduje nowe obowiązkowe oznaczenia na opakowaniach produktów.
Wymogi dotyczące eksportu żywności z UE do Wielkiej Brytanii po raz kolejny uległy zmianom. Poniżej prezentujemy Państwu najważniejsze z nich:
Polecane produkty