Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Pod koniec grudnia 2017 roku Instytut Żywności i Żywienia opublikował przygotowaną przez polskich ekspertów aktualizację Norm Żywienia dla Populacji Polski. Zastąpiła ona Normy Żywienia wydane w 2012 roku. Najnowsze zalecenia Instytutu Żywności i Żywienia stworzone zostały na podstawie publikacji oraz wydanych opinii światowych organizacji, takich jak WHO (Światowa Organizacja Zdrowia) czy EFSA (Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności).
Co uległo zmianie?
Normy Żywienia dla Populacji Polski dostępne do pobrania na stronie Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej:
Normy żywienia dla populacji Polski
Zobacz też:
Przeczytaj także
Skuteczna prewencja otyłości dzieci i młodzieży była tematem przewodnim tegorocznego Narodowego Kongresu Żywieniowego, odbywającego się w dniach 25-26 stycznia 2019 na Stadionie PGE Narodowym w Warszawie. Prelekcje i debaty eksperckie, wymiana doświadczeń, poszukiwanie efektywnych...
Cukrzyca to pierwsza niezakaźna choroba uznana przez ONZ za epidemię XXI wieku. Światowy Dzień Walki z Cukrzycą jest obchodzony 27 czerwca dla upamiętnienia odkrycia insuliny – leku, dzięki któremu cukrzyca z choroby nieuleczalnej stała się chorobą przewlekłą.
Instytut Żywności i Żywienia oferuje bezpłatny dostęp do konsultacji dietetycznych za pośrednictwem Internetu. W pierwszym w Polsce Centrum Dietetycznym Online każda osoba dorosła będzie mogła odbyć profesjonalną konsultację...
Żyjmy dłużej – w zdrowiu i dobrej kondycji - to temat III Narodowego Kongresu Żywieniowego organizowanego przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie w dniach 26-27 stycznia 2018 r. Serdecznie zapraszamy!