Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Polityka badań naukowych i innowacji jako siła napędowa zrównoważonych systemów żywnościowych – „Food 2023” raport KE

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Komisja Europejska opublikowała nowy raport „Food 2030”, który określa 11 ścieżek, w których badania i innowacje w zakresie systemów żywnościowych mogą zapewnić dodatkowe korzyści dla żywienia, klimatu, obiegu zamkniętego i społeczności.

Opracowanie ma służyć jako wskazówka dla przyszłych refleksji dotyczących polityki w zakresie badań naukowych i innowacji związanych z programem „Horyzont Europa”, strategią „od pola do stołu”, Europejskim Zielonym Ładem i nie tylko.

W raporcie określono 11 ścieżek działania, w ramach których badania naukowe i innowacje mogą konkretnie przynieść dodatkowe korzyści związane z żywieniem, klimatem, obiegiem zamkniętym i społecznościami na wielu poziomach: od lokalnego po międzynarodowy. Raport podkreśla również, że systemowe interdyscyplinarne i transdyscyplinarne podejście do badań naukowych i innowacji ma kluczowe znaczenie dla powodzenia i poprawy tych działań. Transformacje mają charakter nie tylko techniczny i akademicki; obejmują one także wymiar społeczny, prawny, gospodarczy, finansowy, etyczny i filozoficzny, które należy w pełni uwzględnić w przyszłej polityce i programach w zakresie badań naukowych i innowacji.

Pełna treść raportu - https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/abbb2634-9001-11ee-8aa6-01aa75ed71a1/language-en

 

Źródło: KE

Wybierz temat: Bezpieczeństwo żywności

Autor: Katarzyna Oleksy

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.