Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Produkcja mięsa: Rozwiązania Ishida, które ułatwiły ekspansję na chińskim rynku

Kategoria: Procesy i Technologie

Ishida Europe zaprojektowała i zainstalowała niestandardową serię linii pakujących dla nowej fabryki wyspecjalizowanego producenta mięsa w Chinach. 

Danish Crown jest jednym z największych eksporterów na świecie i jednym z największych producentów wieprzowiny w Europie. Nowa chińska fabryka firmy w Szanghaju powstała, aby sprostać rosnącemu wśród tamtejszych konsumentów popytowi na wysokiej jakości produkty mięsne, dostarczane za pośrednictwem supermarketów i handlu online.

Naszym celem było zbudowanie nowej fabryki zgodnie z duńskimi standardami, dlatego skupiliśmy się na pozyskiwaniu najlepszego europejskiego sprzętu – wyjaśnia Nicolai Linde, starszy kierownik ds. projektów, produkcji i łańcucha dostaw. – Zdecydowaliśmy się na Ishida.

Działając w ścisłej współpracy z klientem, Ishida dostarczyła zarówno własny, jak i pomocniczy sprzęt, przeznaczony dla czterech linii, które obsługują różnorodne produkty, w tym mieloną i pokrojoną w kostkę wieprzowinę, żeberka i steki. Sprzęt producenta będzie także wykorzystywany do kontroli jakości termoformowanych opakowań wieprzowych. Zdolność przerobu i pakowania fabryki szacuje się na 14 000 ton mięsa każdego roku.

Głównymi powodami, dla których Danish Crown zdecydowała się na współpracę z Ishida, była zdolność firmy do opracowywania kompletnych rozwiązań zgodnie z ich konkretnymi wymaganiami oraz celami w zakresie wydajności i przepustowości, w połączeniu z doskonałą wydajnością i niezawodnością sprzętu.

Czuliśmy, że Ishida posiada najbardziej odpowiednie doświadczenie i oferuje najlepsze rozwiązania – wyjaśnia Nicolai Linde. – Jeden punkt kontaktowy to dodatkowy atut, dzięki niemu mogliśmy przyspieszyć proces zakupu i instalacji maszyn. Dobra współpraca między zespołami i płynny dialog spowodowały zaś, że wszelkie kwestie lub problemy można było omówić i szybko rozwiązać, aby projekt zakończył się w ustalonym terminie, w ramach budżetu oraz wyznaczonych celach wydajnościowych. Ponieważ Ishida ma biuro w Chinach, jest w stanie zapewnić szybką reakcję w zakresie wsparcia serwisowego i części zamiennych – mówi.

Modele Ishida zainstalowane w fabryce obejmują zaawansowaną naważarkę wielogłowicową RV-214 firmy, zgrzewarki QX-1100 z podwójnymi tacami, wagi kontrolne DACS-G, systemy kontroli rentgenowskiej IX-GN oraz etykieciarki automatycznie generujące cenę z wynikiem ważenia. Dodatkowe wyposażenie zintegrowane z liniami obejmuje kostkownice, krajalnice, stoły dozujące, etykieciarki i kartoniarki. Ishida przeprowadziła również kompleksowe szkolenie personelu fabryki w zakresie obsługi wszystkich swoich maszyn i zapewniła obecność technika, który pozostanie na miejscu podczas pierwszych miesięcy eksploatacji, aby zapewnić bezproblemowy rozruch.

Kluczowym wymaganiem dotyczącym ogólnego projektu było zapewnienie maksymalnej elastyczności w zakresie zdolności linii do obsługi szerokiej gamy produktów i typów opakowań. Na przykład, wielogłowicowa waga może wyładowywać pokrojone w kostkę mięso bezpośrednio na tace lub przygotowywać żebra do porcjowania i ułożenia ich na tacach. Podobnie, zgrzewarki do tac QX-1100, które obecnie uszczelniają tacki MAP, są również w stanie obsługiwać opakowania typu skin, co pozwoli producentowi zaspokoić rosnący popyt na chińskim rynku produktów z kością.

Chociaż wcześniej nie byliśmy zaznajomieni z uszczelniaczami do tac firmy Ishida, okazały się one bardzo niezawodne i zapewniają niezmiennie ochronę wysokiej jakości – komentuje Nicolai Linde.

Nad wydajnością produkcji czuwać będą także systemy kontroli rentgenowskiej IX-GN 4044 firmy i wagi kontrolne DACS-G-015, które zapewniają kontrolę jakości i kontrolę wagi na dwóch oddzielnych liniach do termoformowania.

Wybierz temat: Procesy i Technologie

Autor: Ishida Europe

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Artykuł opublikowany dzięki firmie:

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.