Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Przejęcie 9-ciu ton nieidentyfikowalnej żywności we Włoszech

Kategoria: Bezpieczeństwo Żywności

Włoska Guardia di Finanza przejęła 16 listopada 9 ton nieidentyfikowalnej żywności, której pochodzenie zostało sfałszowane. Zafałszowana żywność została znaleziona w magazynie zlokalizowanym w mieście Cologno Monzese.

Nieidentyfikowalna żywność, fałszowanie pochodzenia i obecność owadów

Towary z różnych krajów zostały przepakowane w opakowania z fałszywym oznaczeniem pochodzenia „Made in Peru” i miały trafić do okolicznych restauracji etnicznych. Wśród zajętych produktów wymieniono: zboża, ryż, kukurydzę, przyprawy, ziemniaki, rośliny strączkowe, warzywa.

Ponadto oficerowie stwierdzili naruszenia związane ze złymi warunkami sanitarno-higienicznymi oraz obecność owadów na terenie magazynu.

Przejęcie alkoholu

W trakcie operacji znaleziono także ponad 1800 butelek alkoholu (rum, wódka, piwo) importowanego spoza Unii Europejskiej, a dzięki przeglądowi dokumentacji finansiści potwierdzili nieopłacenie podatku akcyzowego od tych trunków.

Źródło: https://www.ciaocomo.it/2020/11/16/blitz-della-finanza-di-como-nel-deposito-di-alimenti-etnici-9-tonnellate-di-merce-sequestrata/204450/

 
Autor:Michał Snopkiewicz
Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

Przeczytaj także

Wybierz temat: Food Fraud

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.