Przejdź na stronę główną FoodFakty LinkedIn
Newsletter FoodFakty Newsletter
Profesjonalne informacje z branży żywności.
Bądź na bieżąco w prosty sposób.

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych podanych w formularzu rejestracyjnym przez firmę Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Serwituty 25 będącą właścicielem portalu FoodFakty.pl w celach marketingowych i promocyjnych, w szczególności powiadomienia o nowych publikacjach, biuletynach i wydarzeniach dotyczących usług oferowanych przez portal jak również kontrahentów portalu; realizacji obowiązków związanych z wymogami w zakresie niezależności, zarządzania ryzykiem i jakością;Podanie adresu e-mail oznacza zgodę na otrzymywanie drogą elektroniczną na wskazany adres informacji handlowej w rozumieniu art. 10 ust. 1 ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną od Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, 02-233, ul Serwituty 25, NIP 5260201821, który jest wydawcą portalu FoodFakty.pl.

Administratorem podanych danych osobowych jest Prokonsument Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie na ul. Serwituty 25 . Dane osobowe przechowywane są przez okres 3 lat. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści oraz poprawiania swoich danych osobowych. Ma Pani/Pan prawo w dowolnym momencie odwołać (wycofać) wyrażone zgody. Odwołanie (wycofanie) zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed tym faktem. Ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego Rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. Podane przez Pana/Panią dane osobowe są warunkiem zrealizowania świadczenia. Więcej informacji zawarte w:

Przypomnij hasło Jeśli nie masz konta, Utwórz je
Napisz
Śledź nas na

Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Facebook X LinkedIn

Analiza trendów ryzyka zafałszowania produktów żywnościowych Probase360 Analizy Food Fraud- marzec 2020

Analiza trendów ryzyka zafałszowania produktów żywnościowych Probase360 Analizy Food Fraud- marzec 2020

W związku z pandemią koronawirusa cała branża spożywcza stanęła przed poważnym wyzwaniem, jednocześnie skupiając większość uwagi na tematyce poświęconej wirusowi.

Przejdźmy do ogólnej tematyki zafałszowań i informacji ogólnodostępnych – natrafiamy głównie na informacje o oszustwach związanych z niezbędnymi na dzień dzisiejszy środkami ochrony higieny (np. płyny do dezynfekcji, maseczki) oraz napotykamy ostrzeżenia nawołujące do dokładnego zapoznawania się z ofertami w przypadku zakupów przez Internet. Można odnieść wrażenie, że temat zafałszowań żywności odszedł na dalszy plan. Czy rzeczywiście tak jest?

Opierając swoje analizy jedynie na danych z UE (portal RASFF i raporty JRC) można odnieść takie wrażenie. W unijnym raporcie JRC o zafałszowaniach żywności - marzec 2020 r. otrzymaliśmy informacje o zaledwie 4 przypadkach zafałszowań żywności. Niewiele, co może nieco uśpić naszą czujność. Sprawdzając zakładkę „Fraud” portalu RASFF przypadków jest nieco więcej – 9, więc łącznie było ich 13. Jak wyglądają dane Probase 360 na tym tle?

Marzec 2020 – zafałszowania żywności - Probase 360

W marcu 2020 r. w Probase 360 opublikowaliśmy informacje o 82 przypadkach zafałszowań żywności – znacznie więcej. Zebraliśmy je w raporcie Probase 360 Analizy Food Fraud - marzec 2020. W tym wyjątkowym dla nas okresie dane ogólnodostępne (JRC, RASFF) mogą być niewystarczające podczas analiz. Projekt Probase 360 jest skierowany do Państwa – Działów Jakości. W jednym miejscu zbieramy informacje o zafałszowaniach żywności z ponad 100 źródeł z całego świata. Niniejszy raport jest naszym kompletnym podsumowaniem przypadków zafałszowań żywności minionego miesiąca (marzec 2020 r.) i można go zakupić w formie elektronicznej, jako opracowanie PDF.

Zaproszenie do zakupu

Raporty są elementem abonamentu bazy on-line Probase360 FoodFraud Scan.

Zapraszamy do zapozania się z formatem opracowania pobierająć darmowy raport Probase360 Analizy Food Fraud - styczeń 2020

Materiał udostępniony przez: Probase360

Materiał opublikowany dnia: 21.04.2020

Udostępnij
Facebook
Twitter/X
LinkedIn
e-mail
Whatsapp
Link

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.