Rejestracja - czytelnik

Przypomnij hasło

Menu

Menu

Facebook Twitter LinkedIn

Rola najwyższego kierownictwa w systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności

Kategoria: Biznes

Wszystkie działania i decyzje podejmowane w przedsiębiorstwach z sektora spożywczego zależą od przedstawicieli najwyższego kierownictwa. Osoby piastujące stanowiska kierownicze są nie tylko odpowiedzialne za rozwój kierowanej przez siebie organizacji, za osiągane zyski czy udział w rynku, ale ich odpowiedzialność obejmuje również jakość, bezpieczeństwo oraz legalność wyrobów produkowanych przez firmy, którymi zarządzają. To właśnie w ich rękach spoczywa zdrowie a nawet życie konsumentów. Ich postawa ma wpływ na poziom zdrowia publicznego, a od ich stylu przywództwa i kultury organizacyjnej zależy czy firma przez nich zarządzana osiągnie sukces.

VI Kongres Bezpieczeństwa Żywności

Podczas wykładu, 11 września br. w trakcie Kongresu Bezpieczeństwa Żywności postaramy się znaleźć odpowiedź na pytania: Czym jest przywództwo i jaka jest rola przywódcy? Czym jest kultura organizacyjna oraz jak ją modyfikować i doskonalić? Jak przywództwo i kultura organizacyjna przenikają się i wpływają na siebie oraz jak przywództwo i kultura organizacyjna opisane są w systemach zarządzania?

Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/ 

Wybierz obszar: Kongresy i Targi

Autor: ISOQAR

ISOQAR

Paweł Dąbrowski - Dyrektor Zarządzający w jednostce certyfikującej ISOQAR. Auditor systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności.

Przeczytaj także

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać tutaj.