Zapisz się do newslettera
Najważniejsze informacje dla branży spożywczej!
Zapisz się na newsletter FoodFakty i bądź na bieżąco:
Wszystkie działania i decyzje podejmowane w przedsiębiorstwach z sektora spożywczego zależą od przedstawicieli najwyższego kierownictwa. Osoby piastujące stanowiska kierownicze są nie tylko odpowiedzialne za rozwój kierowanej przez siebie organizacji, za osiągane zyski czy udział w rynku, ale ich odpowiedzialność obejmuje również jakość, bezpieczeństwo oraz legalność wyrobów produkowanych przez firmy, którymi zarządzają. To właśnie w ich rękach spoczywa zdrowie a nawet życie konsumentów. Ich postawa ma wpływ na poziom zdrowia publicznego, a od ich stylu przywództwa i kultury organizacyjnej zależy czy firma przez nich zarządzana osiągnie sukces.
VI Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Podczas wykładu, 11 września br. w trakcie Kongresu Bezpieczeństwa Żywności postaramy się znaleźć odpowiedź na pytania: Czym jest przywództwo i jaka jest rola przywódcy? Czym jest kultura organizacyjna oraz jak ją modyfikować i doskonalić? Jak przywództwo i kultura organizacyjna przenikają się i wpływają na siebie oraz jak przywództwo i kultura organizacyjna opisane są w systemach zarządzania?
Zapisy oraz pełen harmonogram dostępne na stronie: http://foodcongress.org/
Przeczytaj także
Na producencie żywności ciąży obowiązek podawania daty przydatności do spożycia. Określenie tego terminu nie jest jednak czymś, co jest łatwe - wymaga badań zarówno mikrobiologicznych, fizykochemicznych jak i sensorycznych.
W dobie coraz większej produkcji, fluktuacji personelu i rosnących wymagań odbiorców co raz trudniej zapanować nad obszarami higieny, zachowań pracowniczych a co za tym idzie bezpieczeństwa produktu.